Wereldprimeur voor rugchirurg dr. van Schaik: nieuw ontwikkelde spinebox voor rugoperatiesRugchirurg dr. David van Schaik heeft als eerste chirurg in de hele wereld tijdens een rugoperatie de nieuw ontwikkelde spinebox gebruikt. En met succes!
Deze instrumentenbox, met apart verpakte steriele implantaten, biedt tal van voordelen, zowel voor de arts als voor jou als patiënt.

Onze patiënt staat centraal. Dr. van Schaik en zijn team denken elke dag bewust na over hun manier van werken. Op deze manier maken zij de zorg voor jou in ons ziekenhuis beter, veiliger en aangenamer.

De instrumentenboxen zijn zo opgemaakt, dat de arts nog maar 2 in plaats van 5 setten nodig heeft. Dit betekent minder overbodig materiaal en minder stockageruimte. Dit zorgt er eveneens voor dat de verpleegkundige minder tijd nodig heeft om het materiaal klaar te zetten tijdens de ingreep en zich kan focussen op andere vormen van zorg.

Belangrijker nog is dat ook de patiënt heel wat voordelen ondervindt. Doordat alle materialen apart en steriel zijn ingepakt, vermindert het risico op infecties aanzienlijk. Bovendien is elke schroef of bar die bij jou geplaatst wordt gelabeld. Zo kan, zelfs járen na de operatie, achterhaald worden waar en wanneer deze is gemaakt en wanneer en door wie deze werd geplaatst.