diamox kopen

86.06

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Om welke reden wordt Diamox gebruikt?

Verschillende ziekten worden behandeld met Diamox 250 mg capsules. Dit zijn onder andere gevallen waarin de vochtafscheiding moet worden behandeld, zoals bij sommige vormen van glaucoom; bepaalde aanvalsaandoeningen, zoals epilepsie; en helpen om diurese (verwijdering van overtollig vocht uit de nieren) te vergemakkelijken in omstandigheden waar vochtophoping (oedeem) ongewoon is, zoals congestief hartfalen of door medicijnen veroorzaakte oedeemomstandigheden. Bij de behandeling van deze verschillende aandoeningen zijn Diamox 250 mg tabletten succesvol, die volgens hetzelfde proces werken om de bijbehorende symptomen te verlichten.

Hoe werkt Diamox?

Diamox 250 mg tabletten bevatten acetazolamide, een effectieve kooldioxide-enzymremmer die aanwezig is in verschillende lichaamsweefsels, die de snelle omzetting van kooldioxide in bicarbonaat-ionen katalyseert, het evenwicht van de zure basis in het bloed en andere weefsels bewaart, en helpt bij het elimineren van kooldioxide uit de weefsels. De ontwikkeling van waterig humeur of oogvocht in het oog is afhankelijk van kooldioxide om de vloeistof uit de haarvaten (kleine bloedvaten) in het oog te pompen. Het remt koolzuuranhydrase in het oog en dit interfereert met de productie van bicarbonaat-ionen en uiteindelijk met het filtratieproces, waardoor de afscheiding van waterig humeur in het oog wordt verminderd. Acetazolamide in 250 mg Diamox-tabletten

Het effect is een daling van de intraoculaire druk (IOP) die de optische zenuwdruk verlicht en helpt de achteruitgang van het gezichtsvermogen te verminderen als gevolg van de verhoogde IOP in verband met glaucoom. Acetazolamide in 250 mg Diamox-tabletten voorkomt koolzuuranhydrase in zenuwcellen of neuronen in het centrale zenuwstelsel, wat kan helpen bij het reguleren van onregelmatige, paroxysmale (frequente korte) ontlading, repetitieve (signaaloverdracht tussen zenuwcellen) neuronen, wat kan leiden tot aanvallen, zoals bij epilepsie. Acetazolamide in 250 mg Diamox-tabletten heeft ook een vochtafdrijvend effect vanwege de koolzuurremmende werking. Deze activiteit verlaagt de concentratie van waterstofionen in de niertubuli en verhoogt de uitscheiding van natrium, kalium, bicarbonaat en water, waardoor het overtollige weefselwater dat kan ontstaan als gevolg van dergelijke aandoeningen, zoals congestief hartfalen, wordt geëlimineerd.

Wat is het dat Diamox omvat?

Diamox 250 mg tabletten bevatten acetazolamide, een krachtige remmer van koolzuuranhydrase die wordt gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan ziekten, waaronder glaucoom, hypertensie en hartziekten. Dicalciumfosfaat, maïszetmeel, magnesiumstearaat, povidon en natriumzetmeelglycolaat worden allemaal gebruikt.

Beheer van diamoxideglaucoom

Diamox 250 mg tabletten bevatten acetazolamide, een krachtige koolzuuranhydrase-enzymremmer die aanwezig is in verschillende weefsels van het lichaam en die de snelle omzetting van kooldioxide in bicarbonaat-ionen katalyseert, het evenwicht van zuur-base in het bloed en andere weefsels bewaart en helpt kooldioxide uit de weefsels te halen. De ontwikkeling van waterig humeur, oftewel oogvocht, in het oog is afhankelijk van kooldioxide om de vloeistof in het oog te filteren uit de haarvaten (kleine bloedvaten). In Diamox 250 mg capsules vermindert acetazolamide de koolzuuranhydrase in het oog en dit interfereert met de productie van bicarbonaat-ionen en uiteindelijk met het filtratieproces, waardoor de afscheiding van waterig humeur in het oog wordt verminderd. Het effect is een daling van de intraoculaire druk (IOP) die de druk op de oogzenuwen verlicht en helpt de achteruitgang van het gezichtsvermogen te verminderen als gevolg van de verhoogde IOP in verband met glaucoom.

Diamox in geval van oedeem (vochtretentie)

Diamox 250 mg tabletten bevatten acetazolamide, een krachtige koolzuuranhydrase-enzymremmer die aanwezig is in verschillende weefsels van het lichaam en die de snelle omzetting van kooldioxide in bicarbonaat-ionen katalyseert, het evenwicht van zuur-base in het bloed en andere weefsels bewaart en helpt kooldioxide uit de weefsels te halen. Sommige medicijnen kunnen oedeem of vochtophoping veroorzaken of als gevolg van aandoeningen zoals congestief hartfalen, waarbij de hartspier traag wordt en niet in staat is om effectief te pompen.

Hierdoor kan het bloed zich ophopen in de haarvaten of kleine bloedvaten, die doorlatend worden, waardoor ontstekingen en zwellingen ontstaan en er vocht door de weefsels stroomt waar het zich ophoopt. In de proximale tubuli van de nier vermindert acetazolamide in tabletvorm Diamox 250mg koolzuuranhydrase, verbetert de uitscheiding van natrium, kalium, bicarbonaat en water, en deze diuretische activiteit helpt om overtollig weefselwater te elimineren, waardoor de gevolgen van oedeem onder bepaalde omstandigheden, zoals congestief hartfalen, worden verlicht.

Wat zijn de bijwerkingen van Diamox?

Bij inname van 250 mg Diamox pillen zijn de meest voorkomende bijwerkingen: hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, wat gebrek aan eetlust, dorst, paresthesie (tintelingen of gevoelloosheid in de vingertoppen, tenen en gezicht), polyurie (er moet vaker dan normaal worden geplast), roodheid, prikkelbaarheid.

Wanneer moet u geen Diamox gebruiken?

Diamox 250 mg tabletten kunnen niet worden gebruikt als

 • U bent allergisch voor derivaten van acetazolamide, sulfonamide of sulfonamide, of eender welk Diamoxx-ingrediënt.
 • Het krijgen van nier- of leverfalen
 • U hebt diabetes zonder verwijzing naar de dokter en uw glucosespiegels kunnen worden aangetast door acetazolamide en het kan zijn dat u uw recept moet laten wijzigen.
 • Het natrium- of kaliumgehalte in het bloed is laag.
 • Er is een terugkerend, niet-verslindend glaucoom onder een gesloten hoek,
 • Addison’s ziekte vermindert de functie van de bijnieren.
 • Het ontvangen van soda behandeling bicarbonaat
 • Geneesmiddelen die zich binden met Diamox, en andere koolzuuranhydraseremmers, aspirine of andere salicylaten, stimulerende middelen van amfetamine, stemmingsstoornissen van lithium, onregelmatige polsquinidine, anti-infectieuze methanamine, anti-epileptische geneesmiddelen zoals fenytoïne, immunosuppressieve cyclosporine, antistollingsmiddelen zoals warfarine, antagonisten van foliumzuur zoals methotrexaat, pyrimetha

Met wie werkt Diamox?

Verschillende farmaceutische medicijnen verstoren Diamox en mogen niet worden gebruikt wanneer u Diamox gebruikt of pas na het gesprek en de instructies van de arts:

 • Medicijnen die verantwoordelijk zijn voor een ernstige reactie op Diamox: aspirine of andere salicylaten
 • Diamantafwijkende geneesmiddelen: aspirine of andere salicylaten
 • Diamant-beïnvloede farmaceutische producten: amfetamine stimulerende middelen, foliumzuur antagonisten zoals methotrexaat, pyrimethamine of trimethoprim, immunosuppressieve cyclosporine, diabetes geneesmiddelen, stemmingsproblemen met lithium, anti-infectieuze methanamine, anti-epileptische geneesmiddelen zoals fenytoïne, anticonvulsiva, hart- en vaatziekten anti-arridinecomplexen digoxine

Hoe nemen ze Diamox?

U moet uw 250 mg Diamox tabletten met eten innemen, met of zonder een glas wijn. De dosering die u inneemt is afhankelijk van de medicatie en de diagnose die u krijgt, wat één keer per dag in de ochtend kan zijn voor het vasthouden van vocht, één keer per dag voor glaucoom, of in aparte doses. Voor de door uw arts voorgeschreven tijd, die 1-2 dagen kan zijn voor vochtretentie of langer voor andere aandoeningen, kunt u uw 250 mg Diamox-pillen innemen.

Hoe lang is Diamox bedoeld om te nemen?

Voor de door uw arts voorgeschreven tijd, die 1 tot 2 dagen kan zijn voor vochtretentie of langer voor andere aandoeningen, kunt u uw 250 mg Diamox tabletten innemen.

Vergeten Diamox Dosering

Als u een dosis van 250 mg Diamox pillen mist, neem er dan een zodra u eraan denkt, tenzij de volgende dosis nodig is, dus vergeet de overgeslagen dosis. U moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe laat ik Diamox opslaan?

Op een koude, droge plek kunt u uw Diamox 250mg tabletten onder 30°C bewaren.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “diamox kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere medische dienst

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing