kliofem kopen

77.34

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Om welke reden wordt Kliofem (Kliogest) gebruikt?

Kliofem (Kliogest) tabletten zijn een combinatie hormoonvervangingstherapie (HRT) voor mensen met een intacte baarmoeder die wordt gebruikt ter vervanging van de eierstokken die na de menopauze ontstaan bij gebrek aan oestrogeenontwikkeling. Kliofem (Kliogest) tabletten hebben de neiging om de symptomen van de menopauze te verlichten die worden veroorzaakt door een tekort aan oestrogeen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, droogte van de vagina, hoofdpijn, stemmingswisselingen, gebrek aan aandacht en energieverlies, en tegelijkertijd te beschermen tegen endometriumkanker (voering van de baarmoeder). Kliofem (Kliogest) tabletten worden ook gebruikt om osteoporose (postmenopauzale botverlies) te helpen voorkomen en het risico op breuken te verminderen.

Hoe functioneert Kliofem (Kliogest)?

Kliofem (Kliogest) tabletten bevatten een mengsel van twee hormonen: oestradiol, dat chemisch en biologisch gelijkwaardig is aan het natuurlijk ontwikkelde oestrogeen; en norethisteron, een synthetisch analoog van het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron, wat betekent dat de chemische samenstelling sterk lijkt op die van het natuurlijk geproduceerde progesteron en op een vergelijkbare manier werkt, maar zeer weinig androgene invloed heeft. Oestrogeen is het vrouwelijke steroïde hormoon dat vrijkomt uit de eierstokken en dat zich binnen de oestrogeengevoelige cellen bindt aan bepaalde receptoren en deze activeert om eiwitten te ontwikkelen die betrokken zijn bij verschillende aspecten van de vrouwelijke secundaire kenmerken, zoals de controle van de menstruatiecyclus.

Wat is het dat Kliofem (Kliogest) omvat?

In Kliofem (Kliogest) zitten twee werkzame stoffen: 2 mg oestradiolhemihydraat en 1 mg norethisteron, een synthetisch derivaat van het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron. Ze bevatten ook lactose, maïszetmeel, gelatine, talk, hypromellose, magnesiumstearaat en triacetaat van glycerol.

Wat zijn de schadelijke reacties op Kliofem (Kliogest)?

Ongemak en tederheid van de borsten; maagzwelling en pijn; bloed of vlekken met periodeachtige pijn of krampen (dysmenorroe), vaginale ontsteking (vaginitis), vergroting van de baarmoederfibroom, krampen in de benen, vochtophoping, misselijkheid behoren tot de meest voorkomende bijwerkingen van het innemen van Kliofem (Kliogest) pillen.

Wat zijn de gezondheidsbedreigingen die gepaard gaan met het blijven gebruiken van Kliofem (Kliogest)?

Er zijn gezondheidsrisico’s verbonden aan langdurige hormoonvervangingstherapie (HRT) met Kliofem (Kliogest), met name een verhoogd risico op borst- en eierstokkanker ten opzichte van HRT met alleen oestrogeen, maar het vermindert het risico op endometriumkanker. Een verhoogd risico op coronaire complicaties, zoals een hartinfarct en een beroerte, evenals veneuze trombose en longembolie, was gekoppeld aan hormoonvervangingstherapie in combinatie met oestrogeen en progestageen.

Wanneer kan er geen gebruik worden gemaakt van Kliofem (Kliogest)?

Als u dat wel doet, moet u geen Kliofem (Kliogest) gebruiken.

  • Allergisch voor oestradiol, norethisteron of een ingrediënt in tabletten die Kliofem (Kliogest) bevatten.
  • U heeft een familie- of voorgeschiedenis van borstkanker, endometriumcarcinoom of leverkanker.
  • Heeft een hoge bloeddruk, die niet goed onder controle is,
  • Het drinken van grote hoeveelheden grapefruitsap
  • U neemt andere geneesmiddelen die kunnen interfereren met Kliofem (Kliogest), zoals fenytoïne en carbamazepine anticonvulsiva, anti-infectiva zoals rifampicine, cimetidine, erythromycine antibiotica, cyclosporine immunosuppressiva, ketoconazol antischimmelmiddelen en kruidengeneesmiddelen die Sint-Janskruid bevatten.
  • Je hebt een diagnose van trombose of beroerte (bloedstolsels).
  • U heeft een onverklaarbare bron van abnormale menstruatiebloedingen

Hoe moet Kliofem (Kliogest) worden ingenomen?

U moet de Kliofem (Kliogest) tabletten met een glas water innemen, één keer per dag, met of zonder voedsel op hetzelfde moment van de dag. Elk pakje bevat 28 tabletten voor een maandvoorraad en als u klaar bent met één pakje, kunt u de volgende dag een nieuw pakje beginnen. U moet uw Kliofem-tabletten (Kliogest) regelmatig innemen totdat uw klachten veranderen, of wanneer uw arts u dat voorschrijft. Vanwege gezondheidseffecten kunnen Kliofem (Kliogest) tabletten niet onbeperkt worden ingenomen.

Hoe lang moet Kliofem (Kliogest) worden ingenomen?

U dient uw Kliofem (Kliogest) tabletten regelmatig in te nemen totdat uw klachten veranderen, of wanneer u ze voorgeschreven krijgt door uw arts. Vanwege gezondheidseffecten kunnen Kliofem (Kliogest) tabletten niet voor onbepaalde tijd worden ingenomen.

Verlaten dosering van Kliofem (Kliogest)

Neem de vergeten tablet in als er minder dan 12 uur zijn verstreken nadat u de dagelijkse Kliofem (Kliogest) niet hebt ingenomen, neem dan de volgende tablet op het normale tijdstip in. Gooi de vergeten tablet weg als er meer dan 12 uur zijn verstreken en neem de volgende tablet op het normale tijdstip in; neem geen dubbele dosis.

Hoe moet Kliofem (Kliogest) worden bewaard?

Op een koude, droge plek kunt u uw Kliofem (Kliogest) tabletten onder 25°C bewaren.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “kliofem kopen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop uw medicijnen online

Levering in 24u

Klik hier

Andere medische dienst

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in Nederland kopen bij een online apotheek.

U kunt goedkoop bestellen in Nederland in een online apotheek.

U kunt in Nederland online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing