tramadol kopen

0.00

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Waar wordt Tramadol voor gebruikt?

Tramadol is een pijnstiller die lijkt op verdovende middelen. Tramadol wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn bij volwassenen. De verlengde afgifte vorm van Tramadol is voor de behandeling van pijn gedurende de dag. De extended release vorm van Tramadol wordt niet gebruikt als nodig is voor de pijn.

Tramadol moet niet worden gebruikt als u suĆÆcidaal bent of vatbaar voor verslaving.

U dient Tramadol niet te gebruiken als u ernstige ademhalingsproblemen heeft, een verstopping in uw maag of darmen, of als u recentelijk alcohol, kalmerende middelen, verdovende middelen of een MAO-remmer heeft gebruikt (isocarboxazid, linezolid, methyleenblauwe injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine en andere).

Voor het innemen van dit geneesmiddel.

U moet niet Tramadol nemen als u er allergisch voor bent, of als u het heeft:

 • ernstige astma of ademhalingsproblemen;
 • een verstopping in uw maag of darmen;
 • als u recentelijk alcohol, kalmerende middelen, kalmerende middelen of verdovende middelen heeft gebruikt; of
 • als je de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer hebt gebruikt (zoals isocarboxazid, linezolid, methyleenblauwe injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline of tranylcypromine).

Tramadol mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 12 jaar. Ultram ER mag niet worden gegeven aan een persoon jonger dan 18 jaar.

Geef dit medicijn niet aan iemand onder de 18 jaar die recentelijk is geopereerd om zijn amandelen of adenoĆÆden te verwijderen.

Vermijd het geven van dit geneesmiddel aan kinderen tussen 12 en 18 jaar oud die aandoeningen hebben die kunnen leiden tot ademhalingsproblemen.

Hoe moet ik Tramadol innemen?

Neem Tramadol precies zoals voorgeschreven. Volg de voorgeschreven aanwijzingen op. Tramadol kan uw ademhaling vertragen of stoppen, vooral wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken of wanneer uw dosis wordt gewijzigd. Neem dit geneesmiddel nooit in grotere hoeveelheden in, of langer dan voorgeschreven. Vertel uw arts als het medicijn niet meer goed lijkt te werken om uw pijn te verlichten.

Tramadol kan verslavend zijn, zelfs bij regelmatige doses. Deel dit medicijn nooit met een ander persoon, vooral niet met iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving.

Wat gebeurt er als ik een dosis mis?

Omdat Tramadol wordt gebruikt voor pijn, is het niet waarschijnlijk dat u een dosis mist. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor je volgende geplande dosis. Neem geen hogere dosis om een gemiste dosis goed te maken.

Wat moet ik vermijden bij het innemen van Tramadol?

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of de dood kunnen optreden.

Het medicijn kan uw denken of reacties aantasten. Vermijd rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe dit medicijn u beĆÆnvloedt. Duizeligheid of ernstige slaperigheid kan vallen of andere ongelukken veroorzaken.

Bijwerkingen van Tramadol

Haal medische noodhulp als u tekenen heeft van een allergische reactie op Tramadol (netelroos, ademhalingsmoeilijkheden, zwelling van uw gezicht of keel) of een ernstige huidreactie (koorts, keelpijn, branderige ogen, huidpijn, rode of paarse huiduitslag die zich verspreidt en blaren en peeling veroorzaakt).

Net als andere verdovende middelen kan Tramadol uw ademhaling vertragen. De dood kan optreden als de ademhaling te zwak wordt.

Een zorgverlener moet medische hulp in noodgevallen zoeken als u een trage ademhaling heeft met lange pauzes, blauwe lippen of als het moeilijk is om u wakker te maken.

Bel onmiddellijk uw arts als u er een heeft:

 • lawaaierige ademhaling, zuchten, oppervlakkige ademhaling;
 • trage hartslag of een zwakke polsslag;
 • duizelig voelen, alsof je gaat flauwvallen;
 • stuiptrekkingen (aanvallen);
 • gemiste menstruatieperiodes;
 • impotentie, seksuele problemen, verlies van interesse in seks; of
 • misselijkheid, braken, verlies van eetlust, duizeligheid, verergering van vermoeidheid of zwakte.

Zoek onmiddellijk medische hulp als u symptomen van het serotoninesyndroom heeft, zoals: agitatie, hallucinaties, koorts, zweten, trillingen, snelle hartslag, spierstijfheid, spasmen, verlies van coƶrdinatie, misselijkheid, braken of diarree.

Ernstige bijwerkingen kunnen waarschijnlijker zijn bij oudere volwassenen en bij mensen met overgewicht, ondervoeding of verzwakking.

Langdurig gebruik van opioĆÆde medicijnen kan de vruchtbaarheid (vermogen om kinderen te krijgen) bij mannen of vrouwen beĆÆnvloeden. Het is niet bekend of de effecten van opioĆÆden op de vruchtbaarheid blijvend zijn.

Veel voorkomende bijwerkingen van Tramadol kunnen zijn

 • Verstopping, misselijkheid, braken, maagpijn;
 • duizeligheid, slaperigheid, vermoeidheid;
 • hoofdpijn; of
 • jeuk.

Dit is geen volledige lijst van mogelijke bijwerkingen, er kunnen zich andere voordoen.

Meer informatie

Vergeet niet om dit en alle medicijnen buiten het bereik van kinderen te houden, deel nooit uw medicijnen met anderen en gebruik dit medicijn alleen zoals voorgeschreven.

Neem altijd contact op met uw zorgverlener om er zeker van te zijn dat de informatie op deze pagina van toepassing is op uw persoonlijke omstandigheden.

Tramadol is geen NSAID

Tramadol behoort tot de klasse van de geneesmiddelen die bekend staan als opioĆÆde-agonisten.1 Dit betekent dat Tramadol zich bindt aan opioĆÆde-receptoren in de hersenen en zorgt voor verlichting van de pijn. Sommige mensen denken ten onrechte dat Tramadol een NSAID (niet-steroĆÆde ontstekingsremmend middel) is, maar dat is het niet. Net zoals het anders werkt, heeft Tramadol ook verschillende potentiĆ«le bijwerkingen die moeten worden afgewogen (zie hieronder).

Sommige mensen kunnen Tramadol niet innemen

Tramadol is niet goedgekeurd door de FDA voor kinderen onder de 18 jaar, omdat kinderen een hoger risico hebben op door drugs veroorzaakte ademhalingsproblemen en de dood in vergelijking met volwassenen. Het wordt ook niet aanbevolen voor moeders die borstvoeding geven, omdat het middel via moedermelk kan worden overgedragen en mogelijk schade kan toebrengen aan zuigelingen. Omdat de veiligheid van het gebruik van Tramadol tijdens de zwangerschap niet is vastgesteld, mag het middel niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Het geneesmiddel is er in twee vormen

Tramadol kan worden voorgeschreven als een tablet met onmiddellijke afgifte van 50 mg of als een tablet met verlengde afgifte van 100, 200 of 300 mg.1 De tabletten met verlengde afgifte zijn meestal gereserveerd voor patiƫnten met chronische pijn die een continue, langdurige behandeling nodig hebben.

Zoals bij alle Schedule IV-gecontroleerde stoffen in de VS kunt u, nadat het voor het eerst is voorgeschreven, maximaal vijf navullingen krijgen over een periode van zes maanden. Na het bereiken van die limiet of het bereiken van het zes maanden durende cijfer (ongeacht het aantal navullingen), is een nieuw voorschrift van uw zorgverlener vereist. Volg altijd de instructies van uw zorgverlener met betrekking tot de dosering en hoe vaak u de medicatie moet innemen.

U moet slikken zoals het is

Het is belangrijk om de Tramadol tabletten in hun geheel door te slikken en vooral om de tabletten met verlengde afgifte niet te splitsen, te kauwen of te verpletteren. Het breken van de tablet kan ertoe leiden dat er te veel medicijnen in Ć©Ć©n keer in uw systeem vrijkomen.

Neem uw medicijn precies volgens voorschrift in en volg de instructies op om het zo veilig mogelijk te houden.

Mensen verwerken het anders

Tramadol wordt in de lever afgebroken en vooral door de nieren in de urine uitgescheiden. De halfwaardetijd van Tramadol in het bloed ligt tussen de vijf en negen uur, en zelfs langer voor mensen die meerdere doses hebben genomen. Dat is de tijd die nodig is om de helft van een dosis door het lichaam te laten inactiveren. Volledige eliminatie duurt vijf tot zes keer langer dan de halfwaardetijd.

Echter, ongeveer 7 procent van de mensen zijn “langzame metabolizers” van Tramadol, en het duurt langer om het af te breken. Als gevolg daarvan hebben ze langer een actiever middel in hun bloedbaan. Deze mensen lopen vooral risico als ze andere geneesmiddelen nemen die de werking van de enzymen die Tramadol afbreken verder verminderen.

Wat is Tramadol?

De orale tablet van Tramadol is een receptgeneesmiddel dat verkrijgbaar is als een tablet met directe afgifte en een tablet met verlengde afgifte. Tramadol wordt ook geleverd als een orale verlengde afgifte capsule. Geneesmiddelen met onmiddellijke afgifte worden onmiddellijk in het lichaam vrijgegeven. Geneesmiddelen met verlengde afgifte worden na verloop van tijd langzaam in het lichaam vrijgegeven.

Beide orale Tramadol tabletten zijn ook verkrijgbaar als generieke geneesmiddelen. De tablet met directe afgifte is ook verkrijgbaar als merknaam Ultram. Generieke medicijnen kosten over het algemeen minder dan de merknaam versie. In sommige gevallen zijn ze niet in alle sterktes of vormen als merkgeneesmiddel verkrijgbaar.

Tramadol is een gereguleerde stof. Dit betekent dat het alleen kan worden gebruikt onder nauwlettend toezicht van een arts.

Waarom het gebruikt wordt

Tramadol wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn.

Tramadol kan gebruikt worden als onderdeel van een combinatietherapie. Dit betekent dat u het wellicht samen met andere medicijnen moet innemen.

Hoe het werkt

Tramadol behoort tot een klasse van drugs genaamd opioĆÆde agonisten. Een klasse van drugs is een groep van drugs die op een vergelijkbare manier werken. Deze medicijnen worden vaak gebruikt om vergelijkbare aandoeningen te behandelen.

Tramadol werkt door de manier waarop je hersenen pijn voelen te veranderen. Tramadol is vergelijkbaar met stoffen in je hersenen die endorfine worden genoemd. Endorfines binden zich aan receptoren (delen van cellen die een bepaalde stof ontvangen). De receptoren verminderen dan de pijnberichten die je lichaam naar je hersenen stuurt. Tramadol werkt op een vergelijkbare manier om de hoeveelheid pijn die je hersenen denken te hebben te verminderen.

Bijwerkingen van Tramadol

De mondtablet van Tramadol kan slaperigheid veroorzaken. U moet niet rijden, geen zware machines gebruiken of gevaarlijke activiteiten uitvoeren totdat u weet hoe dit medicijn u beĆÆnvloedt. Tramadol kan andere bijwerkingen veroorzaken.

Meest voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van Tramadol kunnen zijn

 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • sufheid
 • misselijkheid en braken
 • verstopping
 • verlies van energie
 • zweten
 • Droge mond

Als deze effecten gering zijn, kunnen ze binnen een paar dagen of een paar weken verdwijnen. Als ze ernstiger zijn of niet verdwijnen, praat dan met uw arts of apotheker.

Tramadol kan in wisselwerking staan met andere medicijnen.

De mondtablet van Tramadol kan in wisselwerking staan met andere geneesmiddelen, vitaminen of kruiden die u mogelijk inneemt. Een interactie is wanneer een stof de werking van een geneesmiddel verandert. Dit kan schadelijk zijn of voorkomen dat het geneesmiddel goed werkt.

Om interacties te helpen voorkomen, moet uw arts zorgvuldig omgaan met al uw medicijnen. Vertel uw arts over alle medicijnen, vitaminen of kruiden die u gebruikt. Om erachter te komen hoe dit geneesmiddel in wisselwerking kan staan met iets anders dat u gebruikt, praat dan met uw arts of apotheker.
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “tramadol kopen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop uw medicijnen online

Levering in 24u

Klik hier

Andere medische dienst

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiƫle prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in Nederland kopen bij een online apotheek.

U kunt goedkoop bestellen in Nederland in een online apotheek.

U kunt in Nederland online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing