Diagnose 1Verpleegafdeling voor patiënten met een cardiale of internistische aandoening

Ons ziekenhuis beschikt over een speciale afdeling waar patiënten met een cardiale (hart), neurologische (zenuwen) of pulmonaire (longen) aandoening terecht kunnen voor het stellen van de juiste diagnose en een aangepaste behandeling.

Het gespecialiseerde team van de afdeling geneeskunde 1 bestaat uit een hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen en zorgkundigen.  Zij worden dagelijks bijgestaan door logistiek assistenten, kinesisten en ergotherapeuten, logopedisten, een sociaal verpleegkundige, een pastoraal medewerker, de dienst interne liaison (dit is de dienst die de noden en risico's van de geriatrische patiënten screent) en een vrijwilligster.

Deze verpleegafdeling telt 27 kamers, waarvan 19 eenpersoonskamers en 8 tweepersoonskamers.
Er is monitoring voorzien op 2 tweepersoonskamers en 2 eenpersoonskamers.  De kamers met monitoring staan omwille van organisatorische redenen ter beschikking van zowel mannen als vrouwen.
Elke kamer is voorzien van toilet, flatscreen en een persoonlijk koelkastje.  Op de afdeling is er mogelijkheid tot het nemen van een douche.

 

 

Bedside monitoring en telemetrie

Naast bedside monitoring wordt er op de verpleegafdeling geneeskunde 1 ook aan telemetrie gedaan.
Bij telemetrie draag je als patiënt een zendertje waarmee de verpleegkundige jouw hartritme volgt en controleert.  Om dit onderzoek correct te laten verlopen en de resultaten niet te verstoren mag je niet op eigen houtje de afdeling verlaten.  Tenzij natuurlijk voor andere onderzoeken op een andere afdeling.

Elke dag komt jouw behandelend arts (of zijn vervanger) op controle.  Tijdens dit bezoek zal hij of zij al jouw vragen beantwoorden.  Wil jij, of een familielid, een persoonlijk gesprek met de arts, vraag dit dan aan de hoofdverpleegkundige.  Deze zal in samenspraak met de arts bepalen wanneer dit het beste past.

Op de dag van je opname op de verpleegafdeling geneeskunde 1 krijg je van de verpleegkundige een anamnesedocument.  Het is érg belangrijk dat je dit document zo snel mogelijk invult en aan de verpleegkundige terug bezorgt.  Geef zeker ook 1 persoon op die als contactpersoon de contacten met de verpleging en de artsen onderhoudt.

Wij wensen jou een aangenaam verblijf en een spoedig herstel!

Belmans Anja - hoofdverpleegkundige
Route 33
+32 (0)3 880 94 90

Je kan de hoofdverpleegkundige
telefonisch bereiken op weekdagen
tussen 07:00 en 15:30.