Operatiekwartier9 ultramoderne operatiezalen

Het operatiekwartier in AZ Heilige Familie telt 9 ultramoderne operatiezalen, voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en toestellen.  De zalen zijn zeer recent vernieuwd en voldoen 100% aan de hedendaagse eisen en normen op vlak van hygiëne, architectuur en patiëntveiligheid.

 

 

Jaarlijks goed voor 10.000 medische ingrepen

In ons operatiekwartier worden jaarlijks 10.000 medische ingrepen uitgevoerd.  35 medewerkers zetten zich dagelijks in om dit drukke programma aan operaties vlekkeloos en veilig te laten verlopen.  Het gaat hierbij zowel om verpleegkundigen als logistiek, administratief en onderhoudspersoneel.

Alle instrumenten die tijdens de operaties worden gebruikt passeren eerst via onze moderne centrale sterilisatieafdeling.  Die zorgt ervoor dat de instrumenten volledig steriel en tijdig aangeleverd worden.

 

Hoe verloopt zo’n operatie eigenlijk?

Moet je een operatie ondergaan dan word je door de verpleegkundige per bed van je afdeling naar het operatiekwartier gebracht. 

Doorheen het hele traject wordt je identificatiebandje regelmatig gecontroleerd of stelt men jou een paar keer dezelfde vragen.  Zo kunnen we er zeker van zijn dat we jou een correcte, individueel aangepaste behandeling geven.  Op die manier garanderen wij de veiligheid van al onze patiënten.

In de operatiezaal tref je artsen en verpleegkundigen aan in groene outfit en heel veel apparatuur. 
Om het risico op infecties zo laag mogelijk te houden is het in de operatiezaal relatief koud.  Daarom krijg je tijdens de operatie een warm deken, om het jou zo comfortabel mogelijk te maken.

De anesthesist waakt tijdens de hele operatie over jouw gezondheid en volgt voortdurend een aantal belangrijke gezondheidsparameters op.

Na de operatie brengt een verpleegkundige je naar de recovery. In de ontwaakzaal kan je rustig wakker worden. De recoveryverpleegkundigen houden je toestand en medische parameters nauwlettend in de gaten.  Het is de anesthesist die uiteindelijk beslist wanneer je naar je kamer mag terugkeren.

Crickx Cathy
Route 4
+32 (0)3 880 97 64
+32 (0)3 880 95 39

Je kan de hoofdverpleegkundige
telefonisch bereiken op weekdagen
tussen 07:00 en 15:30.