ConventiestatusIn ons ziekenhuis werken geconventioneerde en niet-geconventioneerde artsen. Om na te gaan welke arts al dan niet geconventioneerd is, kan je surfen naar de website van het RIZIV.

 

Aanrekening ereloonsupplementen

Voor een raadpleging/onderzoek (geen (dag)hospitalisatie) worden geen ereloonsupplementen aangerekend, uitgezonderd voor MRI-onderzoeken. Hiervoor wordt een forfait van 25 euro aangerekend.

Er worden verder geen ereloonsupplementen aangerekend:

  • als je kiest voor een tweepersoonskamer
  • als je kiest voor een tweepersoonskamer maar wegens plaatsgebrek of om medische redenen op een eenpersoonskamer verblijft
  • als je kiest voor een eenpersoonskamer, maar wegens plaatsgebrek op een tweepersoonskamer verblijft
  • tijdens een verblijf op de dienst intensieve zorgen

Bij een opname werken de artsen van ons ziekenhuis steeds geconventioneerd. Zij rekenen alleen supplementen aan als je kiest voor een eenpersoonskamer. Bij de inschrijving bepaal je zelf of je een een- of tweepersoonskamer wenst. Jouw keuze wordt vermeld op het opnameformulier.

Alle artsen mogen voor hun prestaties een ereloonsupplement vragen van maximaal 200%. Het supplement wordt berekend op het totale bedrag van de prestaties, dus ook op het gedeelte dat door het ziekenfonds wordt betaald.  Daardoor kan het ereloonsupplement al snel oplopen tot enkele honderden euro's. Voor sommige ingrepen en behandelingen kan het zelfs om enkele duizenden euro's gaan. Die supplementen worden niet vergoed door jouw ziekenfonds.

 

Informeer je goed bij jouw hospitalisatieverzekering

Vraag daarom zeker na bij jouw hospitalisatieverzekering of kamer- en ereloonsupplementen gedekt zijn door jouw polis, en in welke mate. Als je de factuur mogelijk zelf moet betalen, ka je vooraf aan de behandelend arts of aan de facturatiedienst van het ziekenhuis een raming van de kostprijs vragen.