KamerkeuzeKamerkeuze beïnvloedt de tarieven van jouw hospitalisatie

Het soort kamer dat je kiest voor jouw verblijf in het ziekenhuis kan de honoraria beïnvloeden die de artsen aanrekenen. 
In ons ziekenhuis heb je de keuze tussen een:

  • gemeenschappelijke kamer (meer dan 2 bedden)
  • tweepersoonskamer
  • eenpersoonskamer

Enkel bij hospitalisatie in een eenpersoonskamer mag de specialist honorariumsupplementen aanrekenen van maximaal 200%.  Deze supplementen worden niet terugbetaald door jouw ziekenfonds. De supplementen boven de 100% op eenpersoonskamers worden door sommige hospitalisatieverzekeringen terugbetaald, door andere niet.  Om zeker te weten of jouw verzekeringspolis dit ook dekt, dien je best jouw polis te controleren of dit even na te vragen bij jouw hospitalisatieverzekeraar.

Indien je een type kamer kiest waarvoor een supplement wordt aangerekend, zal men jou steeds vragen hiervoor een verklaring te tekenen. Op dit document staan de wettelijk bepaalde verpleegdagprijs en de supplementen ingevuld.

Patiënten die van kamer wensen te wijzigen nadat ze de opnameverklaring hebben getekend, kunnen dit ten vroegste vanaf de volgende dag en op voorwaarde dat de gevraagde kamer beschikbaar is. 
De dienst opname zal zo veel mogelijk rekening houden met jouw kamerkeuze.
Wij hopen echter op jouw begrip indien je een ander type kamer toegewezen krijgt omwille van een drukke bezetting op de verpleegafdeling.  Hou er eveneens rekening mee dat we bij uitzonderlijke drukte geen onderscheid kunnen maken tussen kamers voor mannen of vrouwen.  Dit komt evenwel enkel voor op piekmomenten en wordt steeds bij opname gecommuniceerd.

Wij willen sterk benadrukken dat in alle kamers – de gemeenschappelijke, tweepersoons- en eenpersoonskamers – zowel de geneeskundige en verpleegkundige zorgen als alle voorzieningen (maaltijden, interieurverzorging,...) absoluut dezelfde zijn.

Ingevolge het Koninklijk Besluit van 12.11.1980 is elke patiënt een persoonlijke tussenkomst verschuldigd in de verblijfskosten, dit vanaf de eerste dag en ongeacht het gekozen kamertype.

Win voorafgaand aan jouw ziekenhuisopname bij je behandelend arts informatie in over de te verwachten kosten.  Dit voorkomt minder leuke verrassingen wanneer je uiteindelijk jouw factuur in de bus krijgt.