Tarieven veel voorkomende ingrepen en behandelingenHieronder vind je de prijsindicaties voor een aantal veel voorkomende ingrepen in het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie. De weergegeven kostprijs omvat alle verblijfskosten (ligdagen, forfaits), erelonen van specialisten, anesthesisten en eventuele paramedici (kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen...), apotheekkosten, leveringen (implantaten) en gebruikte materialen. Ook de kosten van alle onderzoeken (klinische biologie, medische beeldvorming,...) zijn opgenomen.

 

De kostprijs is een indicatie...

Deze kostprijs wordt je louter ter informatieve titel verstrekt, zonder dat de berekening enige verbintenis in hoofde van het ziekenhuis creëert. De werkelijke kostprijs kan immers nog in grote mate verschillen van de berekening. Deze kostprijs wordt mee bepaald door een aantal variabele factoren waar in de simulatie geen rekening mee kan gehouden worden: de algemene toestand van de patiënt, bijkomende ingrepen, bijkomende medicatie en materialen, implantaten, verzorgingsproducten, extra onderzoeken, enz. Ook diverse kosten zoals telefoonkosten, verblijf tweede persoon,... worden niet in opgenomen in de berekening van de kostprijs, aangezien deze erg kunnen verschillen. We raden dan ook aan om steeds bijkomende informatie rond de kostenraming aan jouw behandelend arts te vragen wanneer samen met hem de eventuele opname/ingreep besproken wordt.
De prijsindicatie is gebaseerd op de facturen van het Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie te Rumst van 2017. Het betreft gemiddelde bedragen (van de opgenomen patiënten in die periode) voor opnames met een gemiddelde verblijfsduur die steeds vermeld wordt.

 

Heb je nog vragen?

Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij de facturatiedienst op het nummer 03 880 91 55 of via facturatie@hfr.be.