Geriatrisch dagziekenhuisHoe verloopt jouw opname in het geriatrisch dagziekenhuis?

Je dient je om 07.30u ’s morgens nuchter aan te melden aan het onthaal.  Een verpleegkundige komt je vervolgens daar ophalen.  We vragen jou om de afgesproken bundel mee te brengen, alsook jouw ochtendmedicatie.
Mensen die voldoende mobiel zijn kunnen zich op eigen kracht in het ziekenhuis verplaatsen; er zijn evenwel rolstoelen beschikbaar indien gewenst.
We vragen jou om op deze dag vergezeld te zijn van een familielid of een goede kennis die de verpleegkundige mee kan inlichten over jouw gezondheidstoestand en die jou mee kan begeleiden tijdens de onderzoeken.

Eerst volgt een bloedafname en er wordt je gevraagd om een urinestaal te geven.  We zorgen daarna voor een ontbijt.  Vervolgens neemt de verpleegkundige en/of ergotherapeute een aantal testen bij jou af en vervoert deze jou naar de verschillende onderzoeken, zoals RX, CT en EKG (dit is een filmpje van het hart).  De sociaal verpleegkundige, een logopediste, een kinesiste en een diëtiste zijn steeds ter beschikking voor advies of om jouw vragen te beantwoorden.

Na deze onderzoeken kom je op consultatie bij de geriater. De verpleegkundige haalt jou hier opnieuw op en je mag vervolgens het ziekenhuis verlaten.
Je krijgt op dat moment een afspraak mee om later op consultatie te komen bij de neuroloog.  Deze heeft ondertussen de resultaten van alle onderzoeken ontvangen.

 

Laat een geheugentest uitvoeren in het geriatrisch dagziekenhuis

Op afspraak van de neuroloog of de geriater kan je in ons geriatrisch dagziekenhuis terecht voor een geheugentest.  Vraag jouw huisarts om hiervoor contact op te nemen met de betrokken arts in ons ziekenhuis.

Geheugentesten worden steeds op donderdag uitgevoerd en duren doorgaans van 07.30 u tot 13.00 u. Zodra alle onderzoeken voltooid zijn, mag je het geriatrisch dagziekenhuis verlaten.

 

 

Wij stellen graag onze geriatrische expertise ter beschikking!

Heb je praktische vragen rond een opname op een niet-geriatrische afdeling
(hulp bij voeding, tijdstip doktersronde,...)?
Ben je bezorgd over de thuissituatie van jouw familielid?
Heb je vragen rond geheugenverlies, mobiliteit, valproblemen, ondervoeding,...?
Weet je niet goed hoe om te gaan met het ouder worden van jouw familielid?

Contacteer ons via ouderenzorg@hfr.be en wij helpen jou graag verder!

 

 

 

De Doncker Inge
Route 6
+32 (0)3 880 98 99
+32 (0)3 880 95 95

Je kan de hoofdverpleegkundige
telefonisch bereiken op weekdagen
tussen 07:00 en 15:30.