KeukenDe voedingsdienst verzorgt dagelijks 600 maaltijden!

Elke dag zorgen de koks en dieetkoks van AZ Heilige Familie voor de bereiding van voedselveilige en kwaliteitsvolle maaltijden.

Hiervoor is de centrale keuken van het ziekenhuis onderverdeeld in 3 zones, dit volgens de hygiënenormen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

  • de koude keuken
    Een medewerker van de centrale keuken doet hier de voorbereidingen van de koude schotels.  In de koude keuken worden ook alle vleeswaren voor het ontbijt en avondmaal gesneden.
  • de warme keuken.  
    Elke dag van de week, dus 7 dagen op 7, wordt hier gekookt voor zowel patiënten als medewerkers.  We noemen dit ook koken in de warme lijn.  De warme lijn is een kookproces waarbij het koken, de maaltijdverdeling via een voedselverdeelband en de verdeling van deze maaltijden aan de patiënt elkaar strikt opvolgen.  Deze manier van werken komt ongetwijfeld de kwaliteit van onze warme maaltijden ten goede!
  • de afwas- en maaltijdenverdeelkeuken
    Naast de koude en warme keuken is er de afwas- en maaltijdenverdeelkeuken.  Dagelijks staan deze medewerkers in voor de verdeling van maar liefst 600 maaltijden!

 

Hygiëne en uitstekende kwaliteit zijn van levensbelang

Dagelijks voeren de medewerkers van de voedingsdienst strikte kwaliteitscontroles uit.  We wensen immers jouw dagelijkse maaltijden met de grootste zorg voor kwaliteit aan te bieden.

Bovendien wordt de centrale keuken op regelmatige basis - onaangekondigd - gecontroleerd door een inspecteur van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De laatste controle gaf ons een gunstig advies!

De Block Kim - dienstverantwoordelijke
Route 103
+32 (0)3 880 99 66

.