Simon en Anke: niet geremd door hun autisme. Een verrijkende tentoonstelling.Vanaf vandaag tot 31 juli krijg je in de gangen van ons ziekenhuis een mooie kijk op de belevingswereld van Simon en Anke. Deze 2 getalenteerde mensen laten zich niet beperken door hun autisme, maar verdiepen zich juist in hun creativiteit. Ze slagen er in om telkens mooie werken te verwezenlijken!

 

Simon De Winter (1993) volgt al sinds zijn kindertijd lessen in de kunstacademie in Niel. Daar leert hij niet alleen teken- en schildertechnieken, hij ontwerpt ook vaak beelden in klei. De laatste jaren haalt hij zijn inspiratie uit het dierenrijk. Deze dieren worden wel getransformeerd naar een eigenzinnig schepsel dat perfect past in de wereld van Simon.
Meer info via simon_de_winter@hotmail.com

 

Anke Boulanger (1982) werkt voornamelijk met olieverf. Net als bij Simon zijn ook dierenportretten haar passie, het liefst als ze in een andere betekenis worden geplaatst.  "Als persoon met autisme is het moeilijk om woorden en emoties weer te geven. Het schilderen van de gevoelens in de dieren is voor mij een therapie, een spiegel aan de moeilijkheden die ik vaak moet trotseren," aldus Anke.
Meer info via www.ankeboulanger.com