Vaatheelkundige en rugingrepen nog veiliger en preciezer uitgevoerd dankzij high tech beeldvormingEen hybride zaal is een ultramoderne digitale operatiezaal met zeer geavanceerde medische beeldvorming. Deze hoogtechnologische beeldvorming, die tot op een 100ste van een millimeter precies is, maakt dat bepaalde ingrepen nóg preciezer kunnen worden uitgevoerd. Door de betere beeldvorming kunnen de vaatchirurgen bijvoorbeeld fijnere katheters en ballonnen gebruiken en dus hele fijne bloedvaten behandelen. Of kan de chirurg tijdens een rugoperatie de schroeven computergestuurd plaatsen én tegelijkertijd hun positie uiterst precies controleren. Bovendien wordt de patiënt in de hybride zaal minder blootgesteld aan contrastvloeistof en bestraling. Een win-winsituatie dus, zowel voor de chirurg als voor de patiënt!

De afgelopen maanden hebben we grote werken uitgevoerd: de operatiezaal, alle infrastructuur en technieken zijn aangepast en de zware apparatuur werd geleverd met behulp van een hijskraan. Kostenplaatje van dit project: ruim 1 miljoen euro.

“Dit project in een nieuw, ultramodern operatiekwartier is een fantastische vooruitgang", aldus vaatchirurg dr. Kobe Van Bael, "een perfecte, hypergeavanceerde beeldvorming in een steriele omgeving voor de meest up-to-date behandeling van de bloedvaten: zo kunnen we onze patiënten op een nog betere en veiligere manier behandelen!”