diane-35 kopen

73.10

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Koop Diane-35 geen voorschrift

In de volgende tabel kunt u zien waar u zonder eigen voorschrift kunt bestellen. Dit is mogelijk gemaakt door een online consult bij een arts die behoort tot een General Medical Council (GMC) die is aangesloten bij de volgende online doktersdienst.

Waarvoor wordt Diane 35 gebruikt?

Diane 35 tabletten worden gebruikt voor de behandeling van vrouwen met ernstige tekenen van androgenese (overproductie van androgenen), wat kan leiden tot aandoeningen zoals hirsutisme (ongewenst haar) en androgene alopecia (haaruitval) veroorzaakt door overmatige productie van androgenen. Deze aandoeningen gaan vaak gepaard met acne, ontstekingen en seborroe (vette huid door te veel talg). Diane 35 tabletten verminderen de symptomen van androgeen-afhankelijke aandoeningen waarbij een orale antibiotica of een lokale behandeling alleen niet succesvol was.

Diane 35 tabletten kunnen ook worden gebruikt voor orale anticonceptie op hetzelfde moment als ze worden gebruikt voor de behandeling van androgeen-afhankelijke aandoeningen, maar ze mogen niet alleen worden gebruikt voor anticonceptie. Diane 35 tabletten kunnen worden gebruikt voor de behandeling van polycystische eierstoksyndroom, dat ook wordt veroorzaakt door een overmaat aan androgenen en meestal gepaard gaat met acne en hirsutisme.

Hoe werkt Diane 35?

Diane 35 tabletten bevatten een combinatie van ethinyl oestradiol, een synthetisch oestrogeen en cyproteronacetaat, dat een derivaat is van progestageen en ook een anti-androgeen is. Deze twee hormonen werken samen om de effecten van te veel androgeen om te keren en tegelijkertijd te beschermen tegen zwangerschap. Hoewel androgenen, waarvan testosteron er één is, in de eerste plaats als mannelijke hormonen worden beschouwd, produceren vrouwen ook androgenen, zij het in veel kleinere hoeveelheden. Androgenen hebben verschillende functies in het vrouwelijk lichaam, waaronder veranderingen met betrekking tot de puberteit, zoals de groei van schaamhaar, het voorkomen van botverlies, libido en de productie van oestrogeen.

Wat bevat Diane 35?

Diane 35 bevat 21 tabletten met actieve bestanddelen bestaande uit een combinatie van ethinyl oestradiol, een synthetisch oestrogeen en cyproteronacetaat, dat een progestageen is en ook een anti-androgeen, die samenwerken om de effecten van te veel androgeen om te keren en tegelijkertijd te beschermen tegen zwangerschap. Ze bevatten ook lactosemonohydraat, maïszetmeel, povidon 25, magnesiumstearaat, sacharose, povidon 700 000, macrogol 6000, calciumcarbonaat, talk, glycerol 85%, titaniumdioxide, ijzeroxide pigment (geel), ijzeroxide pigment (rood), montaglycolwas, glycerol.

Acnebehandeling met Diane 35

Diane 35 tabletten bevatten een combinatie van ethinyl oestradiol, een synthetisch oestrogeen en cyproteronacetaat, dat een derivaat is van progestageen en ook een anti-androgeen is. Deze twee hormonen werken samen om de effecten van te veel androgeen om te keren. Hoewel androgenen voornamelijk mannelijke hormonen zijn (zoals testosteron), produceren vrouwen ook androgenen, zij het in veel kleinere hoeveelheden, die nodig zijn voor veranderingen in de puberteit, zoals de groei van het schaamhaar, het voorkomen van botverlies, libido en de productie van oestrogeen. Sommige vrouwen produceren echter te veel androgenen en dit kan leiden tot een overmatige productie van talg (olie geproduceerd door talgklieren in de huid) die de haarfollikels blokkeert en zo acne en/of seborroe veroorzaakt (vette huid van te veel talg).

Cyproteron in tabletvorm Diane 35 blokkeert de productie van androgenen door de eierstokken en bindt aan androgeenreceptoren in specifieke cellen in de talgklieren van de huid (deze bevatten talgklieren die talg en haarfollikels produceren), waardoor de stimulatie van androgeenafhankelijke talg en de overproductie van haar wordt geblokkeerd. De ethinyl oestradiolcomponent verbetert het effect van cyproteron door de hoeveelheid androgenen in de bloedsomloop te verminderen, waardoor symptomen zoals acne worden verlicht.

Diane 35 voor anticonceptie

Diane 35 tabletten bevatten een combinatie van ethinyl oestradiol, een synthetisch oestrogeen en cyproteronacetaat, dat een derivaat is van progestageen en ook een anti-androgeen is. Deze twee hormonen werken samen om de effecten van te veel androgeen om te keren en tegelijkertijd te beschermen tegen zwangerschap. De combinatie van een progestageen (cyproteron) en een oestrogeen (ethinyl oestradiol) in Diane 35 tabletten zorgt voor een effectieve anticonceptie door het blokkeren van de eisprong, het voorkomen van de ontwikkeling van het baarmoederslijmvlies zodat een bevruchte eicel zich niet kan inplanten en groeien, en het voorkomen van het uitdunnen van de baarmoederhalsafscheidingen zodat het sperma niet door kan gaan.

Diane 35 voor transgender hormoontherapie

Diane 35 tabletten bevatten een combinatie van ethinyl oestradiol, een synthetisch oestrogeen en cyproteronacetaat, dat een derivaat is van progestageen en ook een anti-androgeen is. De cyproteroncomponent kan worden gebruikt als vervanging voor spironolacton als anti-androgeencomponent van transgender vrouwelijk/vrouwelijk hormoontherapie als er kleine doses anti-androgeen nodig zijn.

Wat zijn de bijwerkingen van Diane 35?

De meest voorkomende bijwerkingen bij inname van Diane 35 tabletten zijn: tederheid van de borst, borstpijn, buikpijn, misselijkheid, oedeem en hoofdpijn, huiduitslag en jeuk, slapeloosheid en depressie. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn: migraine, vochtretentie, veranderingen in het lichaamsgewicht, veranderingen in het libido.

Wanneer moet Diane 35 niet worden gebruikt?

U moet Diane 35 niet gebruiken als u

 • nemen een andere vorm van orale anticonceptie, omdat Diane 35 de eisprong remt en dus de conceptie verhindert.
 • u bent allergisch voor ethinyl oestradiol of cyproteron of voor een van de ingrediënten van Diane 35 tabletten.
 • u heeft een familie- of eerdere geschiedenis van borstcarcinoom, endometriumcarcinoom of een leveraandoening
 • hoge bloeddruk, lipide-aandoeningen of migraine hebben…
 • je hebt diepe veneuze trombose, trombo-embolische aandoeningen, hartaanval of beroerte gehad
 • je hebt diabetes met veranderingen in de bloedvaten
 • u bent een diabeticus die antidiabetica of insuline neemt, zonder uw arts te raadplegen, aangezien de cyproteron in Diane 35 tabletten
 • uw glucosetolerantie kan beïnvloeden.
 • je hebt een abnormale genitale bloeding van onbekende oorzaak
 • je bent zwanger of van plan om zwanger te worden.
 • u neemt andere geneesmiddelen die op Diane 35 kunnen inwerken, zoals anticonvulsiva zoals fenytoïne en carbamazepine, barbituraten, anti-infectiva zoals rifampicine, rifabutine, nevirapine, de antischimmelgriseofulvine, antibiotica zoals penicilline, preparaten die Sint-Janskruid bevatten.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s voor Diane 35?

Combinatie van geboortebeperkingspillen zoals Diane 35 kan het risico op trombose (bloedstolsels) verhogen, wat ernstige gevolgen kan hebben afhankelijk van waar de stolsel zich vormt. Er is ook een verhoogd risico op borstkanker.

Hoe moet Diane 35 worden ingenomen?

U moet uw Diane 35 elke dag één keer per dag op hetzelfde tijdstip met een glas water in zijn geheel doorslikken en de bijgeleverde instructies opvolgen. Elke verpakking van Diane 35 bevat 21 pillen en u moet een tablet per dag innemen gedurende 21 dagen en dan hebt u 7 dagen vrij, gedurende welke tijd u een menstruatiebloeding moet hebben. Wanneer u de 7 dagen zonder pillen heeft gehad, begin dan de volgende dag (dag 8) met een nieuwe verpakking, zelfs als u de bloeding niet heeft gestopt. Als u binnen 3-4 uur na inname van een pil maag- en darmklachten heeft zoals braken of diarree, dan is dit hetzelfde als het missen van een pil en moet u de volgende 7 dagen andere anticonceptieve voorzorgsmaatregelen nemen.

U moet Diane 35 continu nemen om een effectieve anticonceptie te garanderen. Als u Diane 35 voor acne of hirsutisme neemt, kan het enkele maanden duren voordat de huidaandoening volledig is verdwenen of de symptomen zijn aanzienlijk verminderd en u moet Diane 35 mogelijk enkele maandelijkse cycli nemen. U moet Diane 35 nemen zolang uw arts dit aanbeveelt. Terwijl u Diane 35 inneemt, moet u geen extra hormonale anticonceptiemiddel gebruiken, omdat dit u blootstelt aan een te hoge dosis hormonen en niet nodig is voor een effectieve anticonceptie.

Hoe lang moet u Diane 35 innemen?

U dient Diane 35 continu in te nemen om een effectieve anticonceptie te garanderen en zo lang als uw arts aanbeveelt. U moet verwachten dat uw acne binnen een paar maanden volledig is verdwenen, maar in bijzonder ernstige gevallen kan het nodig zijn om langer te behandelen voordat het volledige voordeel wordt gezien. U kunt worden geadviseerd om uw Diane 35 tabletten nog een paar maanden te blijven innemen nadat uw acne is verdwenen en daarna over te stappen op een ander oraal anticonceptiemiddel.

Gemiste dosis Diane 35

Als u een dosis Diane 35 mist en het duurt minder dan 12 uur om een tablet in te nemen, neem deze dan zo snel mogelijk in en neem de volgende op het gebruikelijke tijdstip. U bent nog steeds beschermd tegen zwangerschap.

Als u een dosis Diane 35 mist en het duurt langer dan 12 uur om een tablet in te nemen, volg dan deze richtlijnen om u te helpen beslissen wat u moet doen:

 • week 1: neem de laatste tablet in zodra u het zich herinnert en neem de volgende tablet op het normale tijdstip in, wat kan betekenen dat u 2 tabletten op één dag inneemt. De anticonceptieve bescherming kan worden verminderd en u loopt het risico om zwanger te worden, tenzij u de komende 7 dagen andere anticonceptieve voorzorgsmaatregelen neemt.
 • Week 2: neem de laatste tablet in zodra u eraan denkt en neem de volgende op het normale tijdstip in, wat kan betekenen dat u 2 tabletten in één dag inneemt. U loopt geen risico op zwangerschap en hoeft geen extra voorbehoedsmiddelen in te nemen.
 • week 3: neem de laatste tablet in zodra u eraan denkt en neem de volgende op het normale tijdstip in, wat kan betekenen dat u 2 tabletten in één dag inneemt. Neem de resterende tabletten in en begin dan onmiddellijk met de volgende verpakking, zonder onderbreking. U mag dan geen onttrekkingsbloeding hebben, maar u bent wel beschermd tegen zwangerschap.

Hoe moet Diane 35 worden bewaard?

Bewaar uw Diane 35 tabletten in uw kalenderverpakking totdat u ze gebruikt. Bewaren bij kamertemperatuur onder 25°C.
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “diane-35 kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing