provera kopen

71.34

Bekijk de apotheek 

Beschrijving

Om welke reden wordt Provera gebruikt?

Om een normale menstruatiecyclus te herstellen, worden Provera 10mg tabletten gebruikt om verschillende menstruatie- en baarmoederproblemen te behandelen. Die situaties zijn:

 • Amenorroe-secundaire (menstruatieperiodes die zijn gestopt, afwezig zijn of onregelmatig zijn)
 • Tijdens de menstruatiecyclus in plaats van aan het einde, abnormale baarmoederbloedingen
 • Endometriose, die ongemak en bloedingen veroorzaakt (de expansie van het endometriumweefsel buiten de baarmoeder).

Provera 10 mg tabletten worden ook gebruikt om het ontspannende effect van oestrogeen op het baarmoederslijmvlies te verminderen, waardoor het risico op endometriumkanker bij vrouwen die hormoonvervangingstherapie (HRT) nemen voor menopauzesymptomen die zich zouden kunnen ontwikkelen in reactie op oestrogeen, afneemt. Het vermoeden bestaat dat de toevoeging van progestine met oestrogeen het feminiseringsproces bij mannelijk-naar-vrouwelijke transseksuelen helpt, en Provera 10mg tabletten worden gebruikt als onderdeel van de transgender hormoontherapie om de groei van de borst te helpen bevorderen en de productie van testosteron te verminderen.

Waarom functioneert Provera?

Provera 10mg tabletten bevatten een synthetische versie van het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron, medroxyprogesteron, wat betekent dat de chemische samenstelling sterk overeenkomt met die van progesteron dat van nature bestaat en dus op een gelijkaardige manier werkt. Tijdens de tweede fase van de menstruatiecyclus komt endogene (natuurlijk voorkomende) progesteron vrij door de eierstokken. Door de proliferatiefase om te zetten in het afscheidingsproces werkt het op het baarmoederslijmvlies (lining van de baarmoeder).

Dit zorgt ervoor dat het endometrium, dat in de eerste helft van de cyclus verdikt is als reactie op oestrogeen, stopt met de ontwikkeling en begint met het afscheiden van hormonen en andere eiwitten die nodig zijn als de voortplanting een zwangerschap in stand houdt; anders neemt het oestrogeen- en progesterongehalte af en wordt het endometrium afgestoten (menstruatie). Bij de behandeling van secundaire amenorroe en onregelmatige baarmoederbloedingen tijdens de menstruatieperiode heeft deze actie de neiging om een gezonde menstruatiecyclus te herstellen. Om de ontwikkeling ervan te stoppen, werken Provera 10 mg tabletten op het baarmoederslijmvlies op alle plaatsen, waardoor de symptomen van endometriose, waaronder pijn en bloedingen, worden verlicht.

Behandeling van endometriose met Provera

Provera 10mg tabletten bevatten een synthetische versie van het vrouwelijk geslachtshormoon progesteron, medroxyprogesteron, wat betekent dat de chemische samenstelling nauw aansluit bij die van progesteron dat zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld en dus op een vergelijkbare manier werkt. Progesteron (geproduceerd door de eierstokken) werkt op het baarmoederslijmvlies tijdens een typische menstruatieperiode, waardoor het zich niet ontwikkelt en hormonen en andere eiwitten blijft afscheiden die nodig zijn om een zwangerschap te ondersteunen als er een bevalling plaatsvindt.

Anders wordt het oestrogeen- en progesterongehalte verlaagd en wordt het baarmoederslijmvlies afgestoten (menstruatie). Endometriose is de ontwikkeling buiten de baarmoeder van endometriumweefsel dat op dezelfde manier werkt als het baarmoederslijmvlies. Om de ontwikkeling ervan te voorkomen, werken Provera 10 mg tabletten op het endometrium in al zijn plaatsen, waardoor de symptomen van endometriose, waaronder pijn en bloedingen, worden verlicht.

Wat zijn de bijwerkingen van Provera?

Acne, menstruatieveranderingen (bloedingen, vlekken of ontbrekende periodes), duizeligheid, slaperigheid, koorts, vermoeidheid, misselijkheid, nervositeit, uitslag en jeuk, slapeloosheid, pijn op de borst, gewichtstoename of -verlies zijn de meest voorkomende bijwerkingen bij het innemen van Provera 10mg pillen. Bijwerkingen die ernstiger zijn, zijn onder andere geelzucht.

Wat zijn de gevolgen van het gebruik van Provera voor de gezondheid?

Lange termijn 10 mg HRT Provera tabletten hebben gerelateerde gevaren voor de gezondheid, met inbegrip van een verhoogde kans op borst- en eierstokkanker in vergelijking met HRT alleen met oestrogeen, hoewel dit het risico van endometriumkanker vermindert. Een verhoogd risico op coronaire complicaties, zoals myocardinfarct en beroerte, evenals veneuze trombose en longembolie, is gekoppeld aan hormoonvervangingstherapie in combinatie met oestrogeen en progestine. Als u premenopauzaalzaal bent, en vooral als u een familiegeschiedenis van fragiele botten heeft (osteoporose), loopt u het risico om de botdichtheid te verliezen en fragiele botten te ontwikkelen.

Wanneer moet je Provera niet gebruiken?

Als je Provera gebruikt, doe je het niet,

 • Allergisch voor medroxyprogesteron of voor een ander ingrediënt in de 10 mg tabletten van Provera.
 • U heeft een familie- of voorgeschiedenis van borstkanker, endometriumcarcinoom of leverkanker.
 • Trombose (bloedstolsels) of geschiedenis van een beroerte
 • Porfyrie (een stofwisselingsziekte die een abnormaal pigment in de urine en de huid produceert)
 • Onbekende oorzaak van onregelmatige vaginale bloedingen
 • Je bent zwanger of je werkt aan het zwanger worden.
 • U bent allergisch voor één van de ingrediënten in de tabletten van Provera.
 • Het nemen van aminoglutethimide, dat wordt gebruikt om borstkanker te behandelen, kan de werkzaamheid van provera verminderen.

Waarom nemen ze Provera?

U kunt 10 mg Provera tabletten met water op hetzelfde tijdstip per dag innemen, met of zonder voedsel. De dosering van Provera die u inneemt, hoeveel u inneemt en hoe lang, hangt af van de ziekte waarvoor u wordt verzorgd, en zou moeten zijn zoals voorgeschreven door uw arts.

Hoe lang is Provera bedoeld om u in te nemen?

Voor de door de arts voorgeschreven tijd kunt u Provera 10 mg pillen nemen, dat kan voor 10 dagen zijn, 10 dagen per maand voor zes maanden, of regelmatig voor meerdere maanden.

Schade van een dosis Provera

Wanneer u een dosis Provera mist, neem deze dan in zodra u zich deze herinnert, tenzij de volgende dosis nodig is, of stel de ontbrekende dosis uit. U moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe laat ik Provera opslaan?

Houd de Provera tabletten 10mg in een blisterverpakking voordat ze worden geconsumeerd. Bewaren in een koude, droge positie bij 30 ° C hieronder.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “provera kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing