anusol kopen

53.90

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Hoe wordt Anusol gebruikt?

Voor en na het gebruik van Anusol moet u uw handen goed wassen.

Anusol zetpillen: s Ochtends, ’s nachts en na elke stoelgang moeten volwassenen een zetpil in het rectum injecteren.

Anusolcrème en -zalf: Een beperkte hoeveelheid crème of zalf kan voor volwassenen ’s morgens, ’s avonds en tijdens elke stoelgang worden gebruikt.

De crème of zalf kan uitwendig op de anale streek worden aangebracht, of de crème of de zalf kan in de achterste doorgang worden geïnjecteerd met behulp van de bijgeleverde spuitmond. Het bijgeleverde mondstuk moet op de slang worden geschroefd voor gebruik in de achterste doorgang.

Vervolgens moet het mondstuk voorzichtig in het rectum worden geplaatst en een kleine hoeveelheid crème of zalf worden uitgeknepen. Ze kunnen het mondstuk langzaam doorsnijden. Na elk gebruik moet het mondstuk grondig worden gereinigd. Raadpleeg uw arts als uw effecten bij het innemen van Anusol niet veranderen of verergeren.

En wat is Anusol?

Het gebruik van Anusol crème, zalf en zetpillen helpt de pijn te verlichten die gepaard gaat met milde anale en rectale problemen, zoals

 • De palen (aambeien).
 • Rectumontsteking (proctitis).
 • Jeuk langs de passage van het achterste (anale jeuk).
 • Scheuren in de achterste doorgang (anale scheur).
 • Ongemak na rectale of anale chirurgie.
 • Voor inwendige en uitwendige symptomen kunnen crèmes en zalven worden gebruikt, terwijl zetpillen alleen geschikt zijn voor inwendige symptomen.

Het is ook mogelijk om Anusol crème en zalf te gebruiken als glijmiddel om het inbrengen van zetpillen te bevorderen. Zinkoxide, bismutoxide, bismut subgallate en Peruaanse balsem zijn te vinden in Anusol zalven en zetpillen, terwijl Anusol crème alleen bestaat uit zinkoxide, bismutoxide en Peruaanse balsem.

De matige antiseptische, antioxiderende en samentrekkende eigenschappen van bismutoxide, Peruaans balsem, zinkoxide en bismut-subgallaat zijn (dit betekent dat ze de bloedvaten vernauwen). Er wordt ook beweerd dat Peruaanse balsem de ontwikkeling van nieuwe huidcellen stimuleert.

Het helpt de pijn te verzachten die wordt veroorzaakt door inwendige en uitwendige aambeien en andere irritaties in de anale regio wanneer Anusol in of nabij het achterste (rectale) kanaal wordt toegediend.

Gezondheidswebdienst Dosis Prijs *
 • Zie Anusol HC 10mg Apotheek – 12 zetpillen van 41.655
 • Zie Apotheek Anusol HC zalf – 1 30g tube van 43.755 zalven

* Met verstrekking van medisch advies.

Geneeskundige structuur

Elke zalf van 100 g bevat:

 • 10,75 g zinkoxide
 • Subgallat Bismut 2,25 g
 • Peru’s Balsem 1.875 g
 • 0,875 g Bismutoxide
Bijwerkingen van Anusol

Roodheid, verbranding of krassen op de plaats van toepassing kunnen voorkomen. Informeer de arts of apotheker onmiddellijk als een van deze symptomen aanhoudt of verergert.

Als u dit geneesmiddel van uw arts heeft gekregen, houd er dan rekening mee dat hij of zij heeft besloten dat het voordeel groter is dan het risico op bijwerkingen. Er zijn geen significante bijwerkingen voor de patiënten die dit geneesmiddel gebruiken.

Als u een van deze onverwachte maar ernstige bijwerkingen heeft, stel de arts dan onmiddellijk op de hoogte: rectale bloeding, veranderingen in de textuur van de huid (bijv. kleur, dikte), roodheid/gevoeligheid van de huid/pus, of andere symptomen van een infectie.

In zeldzame gevallen is het mogelijk om dit geneesmiddel vanuit de ogen in de bloedbaan op te nemen. Dit kan leiden tot ernstige corticosteroïde bijwerkingen. Bij kinderen en mensen die dit middel al lange tijd gebruiken, komen deze bijwerkingen vaker voor. Als een van de volgende bijwerkingen zich voordoen, stel de arts dan onmiddellijk op de hoogte: ongewone vermoeidheid/extreem gewichtsverlies, koorts, zwelling van de enkels/voeten, verhoogde dorst/motie, problemen met het gezichtsvermogen.

Dosering Anusol

Zetpillen in het rectum voor twee weken, ’s morgens en ’s avonds, voor niet-specifieke proctitis. Een zetpil drie keer per dag, of twee keer per dag twee zetpillen, in meer extreme situaties. Eigenlijk is de aanbevolen behandeling, afhankelijk van de reactie, zes tot acht weken of minder.

Interacties van medicijnen

Dergelijke geneesmiddelen worden niet geacht door dit geneesmiddel te worden beïnvloed. Net als bij andere geneesmiddelen kunt u echter nog steeds met uw apotheker overleggen als u op dit moment ook andere geneesmiddelen gebruikt voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Kan ik tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding Anusol gebruiken?

Bij gebruik via borstvoeding of borstvoeding worden de Anusol crème, de zalf en de zetpillen niet als gevaarlijk beschouwd. Echter, zoals bij alle medicijnen, of u nu zwanger bent of borstvoeding geeft, wordt geadviseerd om contact op te nemen met een arts voordat u Anusol gebruikt.

Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “anusol kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing