ezetrol kopen

109.09

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Om welke reden wordt Ezetrol gebruikt?

Ezetrol 10 mg tabletten (ook bekend als Zetia) worden gebruikt om het verhoogde cholesterolgehalte in het bloed (hypercholesterolemie) en andere vetten (triglyceriden) te verlagen, om de cardiovasculaire complicaties te verminderen die gepaard gaan met coronaire hartziekten (CHD), waaronder hartfalen en hoog cholesterolveroorzakende angina pectoris. Wanneer een dieet alleen het cholesterolgehalte niet voldoende verlaagt, worden Ezetrol 10mg tabletten gebruikt om personen met een verhoogd cholesterolgehalte te behandelen.

Naast een vetarm dieet kunnen Ezetrol 10mg tabletten alleen worden gebruikt als monotherapie of in combinatie met andere lipidenverlagende medicijnen zoals statines. Er zijn meestal geen tekenen dat u een verhoogd cholesterolgehalte heeft, wat te wijten kan zijn aan een dieet of genetisch kan zijn. Tabletten van Ezetrol 10 mg worden gebruikt voor de behandeling van alle soorten van de ziekte, met inbegrip van primaire en familiale hypercholesterolemie, ook bekend als sitosterolemie, een ongewoon type van geërfde hypercholesterolemie veroorzaakt door verhoogde bloedspiegels van plantensterolen.

Hoe werkt Ezetrol?

Ezetrol 10mg tabletten (ook bekend als Zetia) bevatten ezetimibe, die direct op de dunne darm werkt om het cholesterol en de bijbehorende plantensterolen uit de darm te onderdrukken. Voor bepaalde functies heeft het lichaam cholesterol nodig, zoals het opbouwen van celmembranen, het genereren van sommige hormonen en het distribueren van vetoplosbare vitaminen in het lichaam; maar als er meer cholesterol is dan het lichaam nodig heeft, is het geconcentreerd op de slagaderwanden waar het zich kan ophopen, waardoor de slagaders worden geblokkeerd en het risico op hartziekten wordt vergroot.

Ezetimibe 10mg tabletten werken direct op de steroltransporteur in de darmwand die de opname van cholesterol en dieetfytosterolen regelt om de opname van cholesterol te remmen. Een verlaging van het voedingscholesterol draagt bij aan een daling van de cholesterolreserves in de lever en dit heeft de neiging om het niveau van het serumcholesterol te minimaliseren.

Wat bevat Ezetrol?

Het actieve ingrediënt ezetimibe, een cholesterolabsorptiemiddel dat wordt gebruikt om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, zit in Ezetrol 10mg capsules. Ze bevatten ook: croscarmellose natrium, lactose monohydraat, magnesiumstearaat, povidon, natriumlaurylsulfaat, microkristallijne cellulose.

Wat zijn de bijwerkingen van Ezetrol?

Hoofdpijn, maagpijn en diarree zijn de meest gemelde bijwerkingen van Ezetrol. Spierpijn, tederheid of vermoeidheid, niet veroorzaakt door beweging, tintelingen van de handen of voeten (paresthesie), duizeligheid, zwelling onder de huid zijn extremere bijwerkingen die minder vaak voorkomen en kunnen omvatten: (angio-oedeem).

Wanneer kan er geen behoefte zijn aan Ezetrol?

Als u Ezetrol 10 mg pillen neemt, kunt u niet gebruiken

  • U bent allergisch voor ezetimibe of voor één van de Ezetrol ingrediënten.
  • U bent zwanger, geeft borstvoeding of bent zwanger
  • Heeft leverkanker
  • Medicijnen die zich binden met Ezetrol worden ingenomen, waaronder: andere cholesterolverlagende middelen zoals cholestyramine en fibraten zoals clofibraat, immunosuppressieve cyclosporine en antistollingsmiddel warfarine, zoals galzure sekwestratiemiddelen.

Hoe nemen ze Ezetrol in?

Uw Ezetrol 10 mg tabletten moeten één keer per dag met een glas water worden ingenomen, met of zonder voedsel. Wanneer u nog steeds statinemedicijnen gebruikt, moeten alle medicijnen op hetzelfde moment worden gebruikt. U moet uw Ezetrol 10 mg tabletten ten minste 2 uur voor, of 4 uur na, als u nog steeds een galzuur-sequestering geneesmiddel neemt. Het kan tot 2 weken duren voordat uw cholesterolgehalte begint te dalen en u kunt uw Ezetrol 10 mg pillen blijven innemen zolang uw arts dat adviseert.

Hoe lang is Ezetrol bedoeld om te nemen?

Het kan tot 2 weken duren voordat uw cholesterolgehalte begint te dalen en u kunt doorgaan met het innemen van uw Ezetrol 10 mg pillen zolang uw arts dat adviseert.

Gemiste Ezetroldosering

Als u een dosis Ezetrol 10 mg pillen overslaat, neem deze dan in zodra u zich herinnert, totdat de volgende dosis is voorgeschreven en de ontbrekende dosis wordt gemist. U moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe kan ik Ezetrol laten bewaren?

Op een koude, droge plek kunt u uw Ezetrol 10 mg tabletten onder 30°C bewaren.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ezetrol kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing