lipitor kopen

128.79

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Om welke reden wordt Lipitor gebruikt?

Lipitor tabletten worden gebruikt om het hoge cholesterolgehalte in het bloed en andere vetten (triglyceriden) te verlagen en het risico op een hoog cholesterolveroorzakend hartaandoening te verminderen. Lipitor verlaagt de totale hoeveelheid cholesterol en verlaagt de “slechte” cholesterol (LDL) die de slagaders hard en verstopt kan maken, en verhoogt ook de “goede” cholesterol (HDL) niveaus die helpen bij het deblokkeren van verharde slagaders.

Lipitor wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met een risico op coronaire hartziekten (CHD) of patiënten met een verhoogd cholesterolgehalte (hypercholesterolemie) in combinatie met een vetarm dieet, hetzij genetisch, hetzij als gevolg van de levensstijl (vetrijk dieet, obesitas en gebrek aan beweging), die zich niet hebben aangepast aan een vetarm dieet en veranderingen in de levensstijl.

Hoe werkt Lipitor?

Lipitor tabletten bevatten atorvastatine, dat behoort tot een groep van geneesmiddelen die cholesterol onderdrukken, genaamd statines. Door het afremmen van HMG-CoA reductase, een essentieel enzym dat betrokken is bij de cholesterolsynthese, vermindert atorvastatine de productie van cholesterol in de lever.

Lipitor blokkeert alleen de in de lever geproduceerde cholesterol en heeft weinig invloed op de cholesterol die uit de vetten in de voeding komt, dus ook al neem je Lipitor, een vetarm dieet is essentieel. Er zijn geen tekenen van een hoog cholesterolgehalte in de meeste gevallen, maar het gebruik van Lipitor voor de verlaging van het bloedcholesterolgehalte verlaagt het risico op hartziekten.

Wat zijn de beschikbare Lipitor-doses?

Lipitor tabletten zijn verkrijgbaar in 10mg, 20mg en 40mg verpakkingen van 30 tabletten om te bestellen en online te kopen bij uw apotheek.

Wat zit er in de Lipitor?

Het actieve ingrediënt atorvastatine 20 mg, een cholesterolverlagend middel dat behoort tot de groep van geneesmiddelen die statines worden genoemd, is te vinden in Lipitor-tabletten. Calciumcarbonaat, microkristallijne cellulose, lactose, natriumcroscarmellose, polysorbaat 80, hydroxypropylcellulose, magnesiumstearaat, witte Opadry YS-1-7040, emulsie simethicone zijn ook inbegrepen.

Effect van grapefruit en alcohol op Lipitor

U kunt het risico op leveraandoeningen verhogen door Lipitor in te nemen als u grote hoeveelheden alcohol gebruikt. Aanzienlijke hoeveelheden grapefruitsap (meer dan een liter per dag) kan ook het risico op bijwerkingen verhogen, omdat het de hoeveelheid lipitor die in het bloed terechtkomt vergroot.

Wat zijn de bijwerkingen van Lipitor?

Lipitor-tabletten worden meestal goed verdragen, maar er kunnen nog steeds bijwerkingen optreden. Constipatie, diarree, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen. Het is minder normaal om meer extreme bijwerkingen te hebben en kan bestaan uit

 • Niet veroorzaakt door beweging, lichaamsleed, tederheid of vermoeidheid
 • Handen of voeten tintelen
 • Slapeloosheid
 • A koorts
 • Onbesuisdheid van de ogen, krabben
 • De bijenkorven
 • Pijnlijke en pijnlijke gewrichten
 • Vergeling van de huid en/of de ogen ( geelzucht)
 • Anemie

Met wie communiceert Lipitor?

Meerdere medicijnen interfereren met Lipitor en mogen niet worden gebruikt wanneer u Lipitor inneemt, of pas na het gesprek en de instructies van de arts:

Geneesmiddelen die het risico op bijwerkingen verhogen wanneer Lipitor wordt ingenomen: macrolide antibiotica zoals claritromycine, erythromycine; HIV-proteaseremmer zoals ritonavir; itraconazol en ketoconazol ter voorkoming van een schimmelinfectie.
Medicijnen die zich binden met Lipitor: andere cholesterolverlagende medicijnen zoals gemfibrozil; cyclosporine, die wordt gebruikt om het immuunsysteem te onderdrukken; verapamil of diltiazem, die wordt gebruikt om verhoogde bloeddruk, angina, of andere aandoeningen van het hart te behandelen; amiodaron, dat wordt gebruikt om abnormale hartslagen te behandelen; bloedverdunners zoals warfarine
Lipitor-geïnduceerde geneesmiddelen: digoxine voor hartinsufficiëntie; orale anticonceptiemiddelen

Wanneer is het niet gepast om Lipitor te gebruiken?

Je wordt niet verondersteld om Lipitor te gebruiken als:

 • U allergisch bent voor atorvastatine of een van de andere ingrediënten in het tablet Lipitor
 • Heeft actieve leverkanker
 • Je bent zwanger, je bent van plan om zwanger te worden, of je geeft borstvoeding…
 • Sommige geneesmiddelen die in wisselwerking staan met Lipitor, waaronder macrolide antibiotica zoals claritromycine, erytromycine, itraconazol ritonavir en ketoconazol, voor de preventie van schimmelinfecties, cyclosporine, voor de stimulering van het immuunsysteem, worden gebruikt om hartglycosiden zoals digoxine, indigestie-antacida, antistollingsmiddelen zoals cumarine, verapamil of diltiazem, geneesmiddelen voor de behandeling van verhoogde bloeddruk te remmen.

Hoe moet Lipitor worden genomen?

Terwijl u Lipitor met of zonder voedsel kunt innemen, moet u Lipitor-tabletten één keer per dag met een glas water innemen, meestal ’s avonds na het eten. Wanneer je lichaam in rust is en je lever het meeste cholesterol bevat, is Lipitor ’s nachts het meest productief. De dosering die u inneemt en, zoals geadviseerd door uw arts, hoe lang moet het zijn.

Hoe lang moet Lipitor u innemen?

Lipitor-tabletten helpen je om je cholesterolgehalte niet te hoog te laten oplopen, en je cholesterolgehalte kan weer stijgen als je stopt met het innemen van Lipitor. Daarom moet u, indien voorgeschreven door de arts, Lipitor voor de rest van uw leven innemen.

Gemiste Lipitor-dosering

Wanneer u een dosis Lipitor-pillen mist, neem er dan een zodra u zich herinnert, en stel de ontbrekende dosis uit als het geen tijd is voor de volgende dosis. Je moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe bewaren ze Lipitor?

Bewaar je Lipitor-tabletten in de gegeven blisterverpakkingen, neem ze niet in, of draag ze niet. Op een koele, droge plaats waar de temperatuur onder 30°C blijft, winkel Lipitor.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “lipitor kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing