janumet kopen

142.90

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Om welke reden wordt Janumet gebruikt?

Om de glycemische functie te stimuleren, worden Janumet 50/500 mg tabletten gebruikt voor de behandeling van diabetes mellitus type 2 (WD2) (controle van de bloedsuikerspiegel). DM2 (ook wel niet-insulinegebaseerde diabetes genoemd) is een aandoening met een verhoogde bloedsuikerspiegel die moeilijk te reguleren is (slechte glycemische controle). Verlies van de glycemische regulatie kan worden toegeschreven aan een aanhoudende verstoring en verlies van de normale functie van de bètacellen van de alvleesklier, d.w.z. de insulineproductie als reactie op een verhoogde bloedglucosespiegel, zoals na een maaltijd; de insulinetolerantie is een andere oorzaak voor een verminderde DM2-glycemische controle.

Wat zit er in Janumet?

De werkzame bestanddelen in Janumet-tabletten zijn 50 mg sitagliptinefosfaat en 500 mg metforminehydrochloride, die bij patiënten met DM2 samenwerken om het bloedglucosegehalte te verlagen en de glycemische regulatie te herstellen. Microkristallijne cellulose, polyvinylpyrrolidon, natriumlaurylsulfaat en natriumstearylfumaraat zijn ook te vinden in de filmlaag, evenals polyvinylalcohol, polyethyleenglycol, talk, titaniumdioxide, rood ijzeroxide en zwart ijzeroxide.

Wat zijn de bijwerkingen van Janumet?

Maagdarmpijn (misselijkheid, diarree, indigestie, winderigheid, braken), koorts, infectie van de bovenste luchtwegen, ontsteking of afscheiding van de neus en keelpijn, hoesten, schimmelhuidinfectie, perifeer oedeem zijn de meest voorkomende bijwerkingen bij het innemen van Janumet 50/500mg tabletten die te wijten zijn aan sitagliptine (zwelling van de handen of het been).

Maagdarmklachten (zoals diarree, misselijkheid, braken) die normaal gesproken mild zijn en spontaan verbeteren na een lopende therapie, metaalsmaak in de mond en huiduitslag zijn de meest geregistreerde bijwerkingen van het nemen van Janumet die worden toegeschreven aan metformine. Melkzuurvergiftiging (een ophoping van melkzuur in het bloed) die kan optreden als gevolg van metformineophoping is een ongewone maar potentieel dodelijke bijwerking van metformine, vooral als u grote doses metformine inneemt boven de 2000 mg per dag, nierproblemen heeft, overmatige hoeveelheden alcohol drinkt of ouder bent.

Wanneer kan er geen behoefte zijn aan Janumet?

Als u Janumet 50/500mg pillen gebruikt, moet u niet

 • Je bent allergisch voor sitagliptine, metformine of een van Janumet’s ingrediënten.
 • U bent zwanger, geeft borstvoeding of bent zwanger
 • Het krijgen van lever-of nierfalen
 • Je hebt type 1 diabetes of ketoacidose,
 • Wanneer u Janumet inneemt, zult u tekenen van pancreatitis hebben, waaronder extreme en constante buikpijn, met of zonder braken.
 • Zonder verwijzing naar de dokter bent u meer dan 80 jaar oud.
 • U heeft een verslavingsprobleem
 • Heeft een acute of chronische aandoening, zoals congestief hartfalen, recent myocardinfarct, ademhalingsfalen, longembolie, shock, ernstig acuut bloedverlies, sepsis, die weefselhypoxie kan veroorzaken.
 • Radiologische therapie met intravasculair gejodeerde contrastmiddelen kan leiden tot nierfalen, met als gevolg metformineophoping en een risico op melkzuurbacteriën.
 • Medicijnen die zich binden met Janumet worden gebruikt, waaronder digoxine voor hartfalen, thiazide diuretica en andere diuretica zoals furosemide, antagonisten van het calciumkanaal zoals nifedipine voor bloeddruk en hartaanval, cimetidine voor reflux en corticosteroïdezweren zoals prednison, schildkliermedicijnen, orale anticonvulsiva, hormonen, fenytoïne-anticonvulsiva, antipsychotische fenothycosis.

Met wiens medicijnen gaat Janumet om?

Een verscheidenheid aan farmaceutische drugs gaan samen met Janumet 50/500mg tabletten en mogen niet worden ingenomen wanneer u Janumet inneemt of na het gesprek en de instructies van de dokter:

 • Alcohol kan de impact van metformine op het metabolisme van melkzuur verhogen; corticosteroïden zoals prednison, schildklierproducten, orale anticonceptiva, oestrogeen, anticonvulsieve fenytoïne, anti-fysiotische fenothiazines, hoog cholesterol nicotinezuur, antibiotische isoniazide, bètablokkers zoals propranolol voor hartaandoeningen, en hoge bloedpr
 • Drugs die Janumet beïnvloeden: thiazide en andere diuretica zoals furosemide, antagonisten van het calciumkanaal zoals nifedipine voor hart en bloeddruk, cimetidine voor reflux en zweren
 • Drugs beïnvloed door Janumet: digoxine voor hartziekten, diuretica inclusief furosemide

Hoe nemen ze Janumet mee?

Uw Janumet 50/500mg pillen, in zijn geheel doorgeslikt met een glas wijn, moeten twee keer per dag bij het eten worden ingenomen. Afhankelijk van het advies van uw arts en hoe goed u uw bloedsuikerspiegel reguleert, kan de dosering die u krijgt worden gewijzigd en kunt u nog steeds andere medicijnen nemen, waaronder sulfonylureum en/of insuline. Voor de door uw arts voorgeschreven tijd kunt u Janumet 50/500mg pillen nemen, die voor langere periodes kunnen zijn.

Hoe lang gaat Janumet u gebruiken?

Voor de door uw arts voorgeschreven tijd kunt u Janumet 50/500mg pillen nemen, die voor langere periodes kunnen zijn.

Gemiste Janumet Dosering

Als u een dosis Janumet 50/500mg pillen mist, neem deze dan in zodra u zich herinnert, tenzij u de volgende dosis nodig hebt, dus stel de ontbrekende dosis uit. U moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe laat ik Janumet opslaan?

Op een koude, droge plek kunt u uw Janumet 50/500mg tabletten onder 25°C bewaren.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “janumet kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing