kliovance kopen

80.06

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Waarvoor gebruikt Kliovance?

Kliovance tabletten (ook wel Activelle genoemd) zijn een continue combinatie hormoonvervangende (HRT) behandeling die bij intacte vrouwen in de baarmoeder worden gebruikt ter vervanging van het verlies van ovariële oestrogeenontwikkeling na de menopauze.

KLIOVANCE-pillen hebben de neiging om de symptomen van de menopauze te verlichten die worden veroorzaakt door een tekort aan oestrogeen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, droogte van de vagina, hoofdpijn, stemmingswisselingen, gebrek aan focus en energie-uitputting, terwijl men zich beschermt tegen endometriumkanker (voering van de baarmoeder).

Het wordt ook gebruikt om postmenopauzale botafbraak (osteoporose) te voorkomen en het risico op een breuk te verminderen. Voortdurend gebruik van de Kliovance tabletten vermijdt cyclische of sequentiële HRT-geassocieerde intermitterende onttrekkingsbloeding.

Hoe gaat het met Kliovance?

KLIOVANCE tabletten (ook wel Activelle genoemd) bevatten een mengsel van twee hormonen in een continue hormoonvervangende medicijncombinatie (HRT). 17β-estradiol is een chemisch en biologisch gelijkwaardig synthetisch oestrogeen aan endogene menselijke oestradiol dat het gebrek aan ontwikkeling van oestrogeen bij menopauzale vrouwen elimineert. Oestrogeen is het vrouwelijke steroïde hormoon dat door de eierstokken wordt vrijgemaakt en dat zich binnen de oestrogeengevoelige cellen bindt aan bepaalde receptoren en deze activeert om eiwitten te ontwikkelen die betrokken zijn bij verschillende aspecten van de vrouwelijke secundaire kenmerken, zoals de controle van de menstruatiecyclus.

In meerdere fysiologische paden heeft oestrogeen ook vele andere acties, waaronder het behoud van de botmassa en het vetmetabolisme (vetten). KLIOVANCE-tabletten bevatten ook norethisteron, een synthetisch progesteronanaloog, wat betekent dat de moleculaire samenstelling van het hormoon sterk overeenkomt met die van progesteron, dat van nature wordt aangemaakt, en dus op een vergelijkbare manier werkt.

Door het replicatieproces om te zetten in de secretoire fase werkt progesteron bij premenopauzale vrouwen op het baarmoederslijmvlies (lining van de baarmoeder). Dit zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies, dat in de eerste helft van de cyclus is verdikt als reactie op oestrogeen, zich niet meer ontwikkelt en begint met het afscheiden van hormonen en andere eiwitten die nodig zijn als de voortplanting een zwangerschap in stand houdt; anders dalen de oestrogeen- en progesteronspiegels en wordt het baarmoederslijmvlies afgestoten (menstruatie). De functie van norethisteron in Kliovance tabletten is hetzelfde, maar de functie van norethisteron in menopauzale vrouwen is het remmen van overmatige endometriumontwikkeling in relatie tot de oestrogenen die aanwezig zijn in Kliovance tabletten, en dit helpt om endometriumkanker te voorkomen.

Wat bevat het bij Kliovance?

De werkzame bestanddelen in Kliovance tabletten zijn 17β-oestradiol (1 mg), een synthetisch oestrogeenhormoon, en norethisteron (0,5 mg), een synthetisch progestageenhormoon, dat in combinatie met continue hormoontherapie (HRT) wordt gebruikt. Ze bevatten ook monohydraatlactose, maïszetmeel, copolvidon, talk, stearaat van magnesium, hypromellose en triacetine.

Wat zijn de bijwerkingen van Kliovanz?

Borstklachten en tederheid; menstruatiebloedingen (overmatige bloedingen), vaginale ontsteking (vaginitis) en spruw; vochtretentie; depressie; rugpijn; hoofdpijn; en misselijkheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen van het nemen van Kliovance.

Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van Constant Premia?

Er zijn gezondheidsrisico’s verbonden aan langdurige hormoonvervangingstherapie (HRT) met Kliovance-pillen, met name een verhoogd risico op borst- en eierstokkanker ten opzichte van HRT met alleen oestrogeen, maar het vermindert het risico op endometriumkanker. Een verhoogd risico op coronaire complicaties, zoals een hartinfarct en een beroerte, evenals veneuze trombose en longembolie, werd in verband gebracht met hormoonvervangingstherapie in combinatie met oestrogeen en progestageen.

Wanneer is Kliovance niet bedoeld om gebruikt te worden?

Als u Kliovance-tabletten gebruikt, gebruikt u geen Kliovance-tabletten als

  • 17β-estradiol of norethisteron of een component in Kliovance zijn allergisch voor
  • U heeft een familie- of voorgeschiedenis van borstkanker, endometriumcarcinoom of leverkanker.
  • U hebt een diagnose van trombose of beroerte (bloedstolsels).
  • U bent zwanger, geeft borstvoeding of bent zwanger
  • Porphyria heeft (een stofwisselingsziekte met veranderde bloedpigmentproductie).
  • Heeft leverkanker
  • Geneesmiddelen die kunnen interfereren met Kliovance, waaronder anticonvulsiva zoals fenytoïne en carbamazepine, anti-infectiva zoals rifampicine, rifabutine, nevirapine en efavirenz, anti-schimmelketoconazol en kruidengeneesmiddelen die Sint-Janskruid bevatten
  • Je hebt een onverklaarbare bron van abnormale menstruatiebloedingen…
  • Heeft een hoge bloeddruk, die niet goed onder controle is

Hoe is Kliovance bedoeld om te nemen?

U moet uw tabletten één keer per dag met een glas water innemen, elke dag op hetzelfde tijdstip, met of zonder snacks. Voor een maand is elk pakje inclusief 28 tabletten en wanneer u één pakje hebt ingevuld, kunt u de volgende dag een nieuw pakje beginnen. Als uw klachten veranderen of als uw arts u dat adviseert, kunt u de Kliovance-pillen innemen.

Hoe lang gaat u Kliovanza innemen?

Als uw klachten veranderen of zolang uw arts dat adviseert, kunt u de Kliovance-pillen innemen.

Vergeten dosering van Kliovance

Als u een dosis Kliovan mist, neem deze dan in zodra u zich herinnert, tenzij er een volgende dosis nodig is, dus stel de ontbrekende dosis uit. Je moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe moet ik Kliovanz opslaan?

U moet uw tabletten bewaren op een koude, droge plek onder 25°C, niet in de koelkast.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “kliovance kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

phenq

Zonder voorschrift? Probeer een voedingssupplement

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing