livial kopen

75.70

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Waarvoor gebruiken ze Livial?

De Livial 2,5 mg tabletten zijn hormoonvervangingstherapie (HRT) die worden gebruikt om de menopauzesymptomen te verlichten die worden veroorzaakt door een verminderde ontwikkeling van oestrogeen na de menopauze of ovariumchirurgie. Opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, vaginale droogte, hoofdpijn, stemmingswisselingen, gebrek aan focus en verlies van energie behoren tot deze verschijnselen.

Liviale tabletten worden ook gebruikt om osteoporose (botverlies na de menopauze) te helpen voorkomen en het breukrisico te verminderen. De pillen van Livial zijn uitsluitend bedoeld voor postmenopauzale vrouwen ouder dan 60 jaar die aarzelen om andere HRT-medicijnen te nemen om oestrogeentekort te behandelen of andere medicijnen om verslechtering van de botmineraaldichtheid te voorkomen.

Wanneer moet je Livial niet gebruiken?

Als u Livial 2,5 mg pillen gebruikt, kunt u ze niet gebruiken als u

  • Tibolone of een ander ingrediënt in Livial is allergisch voor
  • Je hebt een onverklaarbare bron van abnormale menstruatiebloedingen…
  • U bent zwanger, geeft borstvoeding of bent zwanger
  • U heeft een familie- of voorgeschiedenis van borstkanker, endometriumcarcinoom of leverkanker.
  • U hebt leverkanker of porfyrische bloedstoornis.
  • Anticoagulantia zoals warfarine, anticonvulsiva zoals fenytoïne en carbamazepine, anti-infectiva zoals rifampicine, rifabutine en het kalmerende midazolamine zijn medicijnen die zich binden met Livial.
  • Het hebben van een diagnose van trombose in de benen (trombo-embolie) of de longen (bloedstolsels) (longembolie)
  • Een geschiedenis van hartaanval, beroerte, ernstige, ongecontroleerde hoge bloeddruk

Hoe had Livial genomen moeten worden?

U moet Livial 2,5 mg tabletten één keer per dag innemen, met of zonder medicatie, met een glas water. Daarnaast ziet u na enkele weken een verbetering in uw klachten en kunt u de Livial 2,5 mg tabletten zo lang blijven innemen als uw arts adviseert, wat normaal gesproken minimaal 3 maanden duurt, maar niet langer dan 6 maanden zonder controle, voor de kortste tijd die nodig is om uw klachten te veranderen.

Hoe werkt Livial?

Tibolon, een synthetisch steroïde hormoon dat door het metabolisme van het lichaam wordt afgebroken tot drie moleculen die identiek functioneren aan natuurlijk ontwikkelde oestrogeen, progesteron en testosteron, is te vinden in Livial 2,5 mg tabletten. Deze metabolieten zijn ook weefselspecifiek, wat aangeeft dat alleen bepaalde weefsels hierop functioneren.

Eenmaal gemetaboliseerd hebben Livial tabletten oestrogene effecten op het bot, de vagina en het borstweefsel, terwijl ze een progestogene werking hebben op het baarmoederslijmvlies en androgene effecten (zoals testosteron) op de hersenen en de lever, die de neiging hebben om het hormonale evenwicht te handhaven om de symptomen van de menopauze te verlichten, zoals vaginale atrofie, verlies van botdichtheid en osteoporose. Er zijn ook andere positieve effecten van de capsules van Livial, zoals een verlaging van het cholesterolgehalte, die lijken te stijgen na de menopauze.

Wat zit er in Livial?

Het actieve ingrediënt in de pillen van Livial is tibolon 2,5 mg, een synthetisch steroïde hormoon dat wordt gebruikt voor hormoonvervangingstherapie (HRT). Aardappelzetmeel, magnesiumstearaat, ascorbylpalmitaat en lactose zijn er ook in aanwezig.

Wat zijn de LIVIALE bijwerkingen?

Bij inname van Livial 2,5 mg pillen zijn de meest voorkomende bijwerkingen: onderbuikpijn, onregelmatige groei van vaginaal haar, afscheidingslekkage of vlekken, tederheid van de borst, bloedingen, genitale krassen, vaginale candidiasis (gistinfectie), verdikt baarmoederslijmvlies, abnormale groei van de baarmoederhals, vaginale en vulviva-ontsteking (vulvovaginitis).

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van Liviale?

De gezondheidsbedreigingen die gepaard gaan met langdurige HRT met Liviale zijn onder andere een verhoogd risico op borstkanker, endometriumkanker, beroerte, diep-veneuze trombose.

Hoe lang kunt u Livial meenemen?

U kunt Livial 2,5 mg tabletten blijven innemen gedurende de door uw arts voorgeschreven periode, die normaal gesproken ten minste 3 maanden duurt, maar niet langer dan 6 maanden zonder controle, voor de kortste tijd die nodig is om uw klachten te verlichten.

Gemiste livialendosering

Als u een dosis Livial mist, neem deze dan in zodra u zich herinnert, tenzij u de volgende dosis nodig hebt, dus vermijd de ontbrekende dosis. Je moet geen dubbele dosis nemen.

Hoe kan het bij Livial bewaard worden?

U moet de Livial in een koude, droge positie onder 25°C bewaren.

Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “livial kopen” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere medische dienst

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in belgië kopen bij een online apotheek. U kunt goedkoop bestellen in duitsland in een online apotheek. U kunt in belgie online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing