evorel-sequi kopen

76.79

Bekijk de apotheek 

Categorie:

Beschrijving

Wat is Sequi Evorel?

Evorel Sequi is een vorm van hormoonvervangingstherapie (HRT) die wordt gebruikt om de symptomen van de menopauze te verlichten. Evorel Sequi is een pad dat op de huid wordt gelegd en twee keer per week wordt bijgewerkt, terwijl de meeste HRT-therapieën dagelijkse tabletten vereisen. Twee actieve ingrediënten worden gebruikt in de patch die de twee vrouwelijke geslachtshormonen, oestrogeen en progesteron, nabootsen.

Aangezien het twee soorten patches bevat, staat Evorel Sequi bekend als een sequentiële hormoonvervangingsprocedure. Alleen oestradiol, dat een derivaat is van oestrogeen, wordt geproduceerd door één patch. De andere vorm, een synthetische versie van progesteron, geeft oestradiol en norethisteron vrij. Gedurende twee weken gebruikt u de ene vorm van de patch en schakelt u over op de andere. Tijdens de menstruatiecyclus, die de schommelingen in de hormonen die de symptomen en bijwerkingen kunnen verlichten, het best nabootst.

Via de menopauze

Vrouwen gaan nu in de menopauze. Typisch gebeurt dit tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar. Je eierstokken zullen steeds minder oestrogeen ontwikkelen als je deze leeftijd bereikt. Dit heeft als effect dat de menstruatiecyclus wordt gestopt, maar door de stijging van de hormoonspiegels kunnen verschillende effecten die een grote invloed op het dagelijks leven kunnen hebben, in gang worden gezet. Medische verschijnselen zijn onder andere opvliegers, nachtelijk zweten, osteoporose en droge ogen of vagina (een spontane hitte die over het lichaam reist en roodheid, zweten en een te snelle hartslag veroorzaakt). Hormonale veranderingen, zoals prikkelbaarheid, slapeloosheid en depressie, kunnen ook schrijnende psychologische gevolgen hebben.

Ervaringen met menopauzesymptomen verschillen aanzienlijk tussen mensen. Ze beginnen een paar jaar voor de menopauze zelf en duren enkele jaren. Gemiddeld zullen vrouwen ongeveer vier jaar lang symptomen ondervinden. Door alcohol of cafeïne te vermijden, te stoppen met roken, regelmatig te sporten of rustig te blijven, kunt u de invloed van bepaalde symptomen (vooral opvliegers) verminderen.

Door de hoeveelheid hormonen die het lichaam normaal kan aanmaken aan te vullen, verlicht de hormoonvervangingstherapie de gevolgen van de menopauze. Alle producten zijn uitsluitend oestrogeen. Een ongereguleerde verhoging van het oestrogeengehalte kan echter leiden tot een overgroeiing van de baarmoederwand (het baarmoederslijmvlies) bij mensen die wel een baarmoeder hebben. Dit zou het risico op complicaties zoals endometriumkanker aanzienlijk verhogen. Daarom produceert Evorel Sequi in de tweede helft van de behandelingsperiode norethisteron, een synthetische vorm van progesteron.

Nadelige gevolgen

Bij het nemen van Evorel Sequi, zal niet iedereen bijwerkingen ervaren, maar als je dat wel doet, kan dat leiden tot

Jeuk of zwelling van de huid waar de patch wordt aangebracht, veranderingen in de stemming, agitatie, slaapproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, buikpijn, diarree, pijn op de borst, gewrichtspijn, gewichtstoename, aftappen van de breuk, langere tijd, ophoping van vocht

Vermijd het gebruik ervan en praat met een arts of apotheker als u nerveus bent over deze symptomen of als de medicatie u op een andere manier beïnvloedt.

De Evorel Sequi Dosis

De helft van de Evorel 50 patches en de helft van de Evorel Conti patches zijn opgenomen in de Evorel Sequi sets. De Evorel 50-patches bevatten 3,2 mg oestradiol, wat overeenkomt met 50 microgram per 24 uur afgifte. De oppervlakte van de Evorel Conti-patches is 16 cm2 en ze bevatten 3,2 mg oestradiol (wat overeenkomt met een afgifte van 50 microgram per 24 uur) en 11,2 mg norethisteronacetaat (wat overeenkomt met een afgifte van 170 microgram per 24 uur).

Verwijder de patch als u te veel van de Evorel Sequi gebruikt. Door de manier waarop het wordt gedragen, is dit onmogelijk, maar als u dat doet, kunnen er tekenen zijn die duiden op tederheid van de borst en/of vaginale bloedingen. Neem contact op met de arts als de symptomen aanhouden.

Doe het zodra u zich herinnert, als u de pleister niet verandert. Vervang de recent geïmplementeerde fix voor dezelfde dagen als de oorspronkelijke kalender, ongeacht welke dag er iets gebeurt. Om het vergeten in te halen, mag u de dosering nooit verdubbelen.

Hoe moet ik Evorel Sequi gebruiken?

Zoals geleid door uw arts, gebruik Evorel. Zorg voor medische hulp als je niet positief bent. Als u geen enkel type HRT medicatie hebt gebruikt, zijn uw menstruatieperiodes geen routine, of als u zich afwendt van HRT die geen onttrekkingsbloeding veroorzaakt, moet u op elk moment een Evorel patch aanbrengen.

Het veranderen van de patch moet twee keer per week worden uitgevoerd. Om een dagelijkse toevoer van hormonen te behouden, laat u geen gat in de patches zitten. Verwissel uw patch per week voor dezelfde twee dagen. Alle vier Evorel 50 patches worden één voor één gebruikt tijdens week 1 en 2 en alle vier de Evorel Conti patches worden één voor één gebruikt tijdens week 3 en 4. Veel vrouwen hebben de neiging om een dij- of bodempleister te dragen. Mag niet op of naast de borsten worden aangebracht. Voeg de patch niet twee keer achter elkaar toe aan dezelfde huidlaag. Draag de patch niet met een strakke tailleband of onder elastische gebieden. Zodra u de veiligheidszak opent, voegt u de patch toe om de huid schoon, droog en koud te maken.

Koop nu “”
Download PDF

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “evorel-sequi kopen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop uw medicijnen online

Levering in 24u

Klik hier

Andere medische dienst

Levering in 24u

Klik hier
paiement

Naam van het geneesmiddel : .

De officiële prijs van is: .

Dit geneesmiddel behoort tot de volgende categorie:

U kunt de volledige brochure over het gebruik van geneesmiddelen lezen bij onze partnerapotheek. U moet de aanwijzingen van de arts of de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgen om uzelf niet in gevaar te brengen.

Voor ernstige of onverwachte bijwerkingen van dit geneesmiddel moet u contact opnemen met een spoedeisende hulp of uw arts.

U kunt zonder recept in Nederland kopen bij een online apotheek.

U kunt goedkoop bestellen in Nederland in een online apotheek.

U kunt in Nederland online betalen in een online apotheek.

Wij zorgen ervoor dat u wordt doorverwezen naar een betrouwbare dienst die in contact staat met gezondheidswerkers en op Europees niveau is goedgekeurd.

Zie volledige beschrijving en gebruiksaanwijzing